• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih yazdırırken pazarları atlama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Türkçe
Merhaba, üzerinde çalıştığım kod bir sayfadan siparişlere ait tarihleri çekip iki gün öncesine üretim ataması yapıyor. Yani örneğin sipariş 10.05.2018 tarihinde ise üretim tarihi 08.05.2018 çıkıyor. Fakat doğal olarak pazar günlerine de tarih ataması yapıyor. Bu atama işlemi esnasında atama yaparken pazar günlerini atlamak mümkün mü? Böyle bir kod var mı? örneğin 10.05 ihtiyacına 08.05 üretim çıkıyor ama 08.05 pazar günü o zaman 07.05 tarihine üretim yazsın gibi.

Merhaba.

Kurduğunuz cümledeki tarihler belirttiğiniz özelliklere sahip değil
(10.05.2018 Perşembe, 2 gün öncesi de 08.05.2018 Salı)

Herneyse, sorularınızı; gerçek belgenizin, özel bilgi içermeyen küçük boyutlu bir kopyası
şeklinde hazırlayacağınız örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşırsınız.
Kullanılan kodların, hazırlayacağınız örnek belge içerisinde ve çalışır durumda olmasını sağlayınız.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Sayın Ömer BARAN tarihleri örnek teşkil etmesi açısından örnek olarak verdim. Kod çok büyük ve uzun olduğu için malesef ayrıştırarak yüklemem mümkün değil

Aşağıdaki şekilde düzenleyiniz.Bir fikir olarak deneyiniz.Belki olabiir.
Kod:
=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(kodunuz;2)=7;kodunuz-1;kodunuz)

İlginiz için teşekkürler sayın çıtır fakat çözüm vermedi malesef :(

Kullandığınız makro kodları bilemiyoruz ancak aşağıdaki gibi düşünebilirsiniz.
(Sipariş tarihinin A1 hücresinde olduğu varsayımıyla B1 hücresine üretim tarihini yazar)
.
Kod:
[B][COLOR="blue"]Sub Makro1()[/COLOR][/B]
If WorksheetFunction.Weekday(CDate([[B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B]]) - 2, 2) = 7 Then eksi = 1
[[B][COLOR="red"]B1[/COLOR][/B]] = CDate([[B][COLOR="red"]A1[/COLOR][/B]]) - eksi - 2
[B][COLOR="Blue"]End Sub[/COLOR][/B]

İlginiz için teşekkürler sayın çıtır fakat çözüm vermedi malesef :(

Sayın cıtır ın verdiği formülasyon istediğinizi yapıyor olmalı. kodunuzu doğru parantezlerle doğru yere yazdığınızdan emin olunuz.

Geri