• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih ve saat aralığına göre veri almak

Leppard

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 (Sürüm 16.90)
Merhaba.
Ekte ilettiğim dosyada data ve liste sayfaları var. Liste sayfasındaki kanal sütununa data sayfasından veri almak istiyorum. Liste sayfasındaki tarih ve saati baz alarak Data sayfasından aynı tarih ve saat aralığıyla uyuşan Kanal ismini getirmek istiyorum. O tarih ve saat aralığında veri yoksa "Digital" yazabilir. Düşeyara formülüyle denedim ancak hem tarih hem de saat baz alınacağı için yapamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Tarih ve Saatleri içeren sütunları ekteki gibi birleştirebilirsiniz. Ancak tam çözüme nasıl ulaşılır emin değilim. Fikir mermesi açısından dosyayı ekledim.

Ekli dosyalar

Tarih ve Saatleri içeren sütunları ekteki gibi birleştirebilirsiniz. Ancak tam çözüme nasıl ulaşılır emin değilim. Fikir mermesi açısından dosyayı ekledim.
Teşekkür ederim. Evet birleştirme işime yarayabilir. Ancak doğru kanal verisini getirmek biraz zor olacak gibi.

Merhaba,

Deneyiniz.

Not : Türkçe sürüm kullanıyorsanız formülü çevirmeniz gerekir.

C++:
=XLOOKUP(1;(Data!$B$2:$B$200+Data!$C$2:$C$200<=C3+D3)*(Data!$B$2:$B$200+Data!$D$2:$D$200>=C3+D3);Data!$A$2:$A$200;"Digital")

Sayın @Leppard Korhan beyin yazdığı formülün dosyanıza uygulanmış halini ekleyebilir misiniz rica etsem.

Merhaba,

Deneyiniz.

Not : Türkçe sürüm kullanıyorsanız formülü çevirmeniz gerekir.

C++:
=XLOOKUP(1;Data!$B$2:$B$200+Data!$C$2:$C$200<=C3+D3)*Data!$B$2:$B$200+Data!$D$2:$D$200>=C3+D3);Data!$A$2:$A$200;"Digital")
Teşekkürler Korhan bey. Formülü dosyaya uyguladığımda çok az bağımsız değişken girdiniz hatası veriyor. Rica etsem ilettiğim dosya üzerinde siz uygulayabilir misiniz?

Formülde ( ya da ) parantezlerden biri eksik/fazla gibi yanlış anlamadıysam.

Formülü revize ettim. Tekrar deneyiniz.

şimdi oldu. çok teşekkür ederim. elinize sağlık.

Geri