• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih ve Periyota göre Renklendirme

Excel Vers. ve Dili
Excel2007
İngilizce
Mrb arkadaşlar.

Ekteki dosyada Bakım Periyodu yıl E sütüdunda cihaza kaç yıl arayla bakım yapılacağı belirlenmiş.

Cihaza bakım yapılan son tarih ise Son bakım tarihi G sutununda belirlenmiş.

Ben G sutunundaki değerle E sutunundaki değeri tarihsel olarak toplayıp Gelecek bakım tarihi H sutununa yazdırıyorum.

Ayrıca tarih sutunlarım var. I sutununu 2004 olarak belirledim, J sutununu 2005, K sutununu 2006, L sutunu 2007 bu şekilde uzuyor 2050 ye kadar vs. hücreleri küçük kareler haline getirdim.

Şimdi ben Son bakım tarihi sutunundaki değere, Bakım Periyodu yıl değerini ekletip yeni tarihi elde ettikten sonra (mesela "4 16.03.2009" = 16.03.2013)

tarih sutunlarından 2013'ü renklendirebilirmiyim ve her 4 yılda bir renk devam edermi yani, 2013 2017 2021 2025 bunlar istediğim renk olurmu.

periyoda göre değişecek bakım periyodu 2 yıl ise 2 yıl arayla renklenecek kareler.

şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacak arkadaşlara.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu şekilde deneyin.
Kod:
Sub BakımTarihi()
    For i = 2 To [a65536].End(3).Row
        Rows(i).Interior.Color = xlNone
        k = (Year(Cells(i, "f")) - 2004) + 9
    For j = k To 54 Step Cells(i, "e")
        Cells(i, j).Interior.Color = vbRed
    Next
    Next
    MsgBox "Bitti."
End Sub

Bu şekilde deneyin.
Kod:
Sub BakımTarihi()
    For i = 2 To [a65536].End(3).Row
        Rows(i).Interior.Color = xlNone
        k = (Year(Cells(i, "f")) - 2004) + 9
    For j = k To 54 Step Cells(i, "e")
        Cells(i, j).Interior.Color = vbRed
    Next
    Next
    MsgBox "Bitti."
End Sub
Sayın hamitcan dosyada uygulayıp gönderebilir misiniz? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar,
yardımcı olursanız çok sevinirim. benim yapmak istediğim diğelim c sutununda aşağıya doğru '' faturalandı/kapatıldı '' yazan kelimelerin satırını otomatik olarak yeşil renk olsun istiyorum

Geri