• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih uzantısındaki saat kısmını silip düşeyarayla farklı sayfaya kaydetme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba,

Bir internet sayfasından kopyaladığım gün gün gerçekleşen olaylar verilerini farklı bir excel sayfasında kullanmak istiyorum.
Tarih değerleri ve olayları iki ayrı sütun olarak excele yapıştırdım. Olayları düşeyarayla farklı bi sayfaya aktarmak istiyorum.Burada aktarmamı sağlayacak olan tarih değerleri..ama sayfadan kopyaladığım tarih verilerin de saatler de yazıyor. Diğer sayfadakilerde GG.AA.YYYY formatında olduğundan saat değerlerini yok edip aktarmaya çalıştım, ama başaramadım.

Amacım kısaca, sayfa 2deki C sütununu sayfa 1de C sütununa aktarmak..(,nternetten kopyaladığım sayfa 2nin orijinal hali sayfa 3 dedir)

Haa bu arada direk kopyala yapıştır yapsana diyen olabilir..Bazı günlerde gerçekleşen olaylar birden fazla olduğu için sıralamada kaymalara neden olacağından bu yol da mümkün görünmüyor. (E tabi eğer aynı gündeki diğer olayları da aynı tarih sırasında yan yana diğer sütunlara çekebilmenin bi yolu varsa ve açıklayabilen olursa bu süper olur, ama yoksa da artık en üstteki olay neyse o tarih için excel onu çekecek ama idare edicez)

İlk önce "SOLDAN" formülüyle saat dışında kalanı GG.AA.YYYY formatında başka bi sütunda oluşturmak istedim.Değerleri sayı olarak çekti.."Hücre biçimlendir" den GG.AA.YYYY olarak tarih formatını seçmeme rağmen bi değişiklik olmadı.. (Bkz. Sayfa 2, Sütun B)

Düşeyara yapmadan direk olarak "Hücre biçimlendir" den GG.AA.YYYY olarak tarih formatını seçtiğimde ise hücre içerisinde istediğim biçimde görünmesine rağmen formül çubuğunda yine eski hali duruyor olduğundan yine diğer sayfaya düşeyarayla aktarılmıyor. (Bkz. Sayfa 2, Sütun A)

Excel dosyasını açıklamalarla birlikte gönderiyorum
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
dener misiniz

Sub aktar()
Dim i As Integer
Application.Calculation = xlManual

For i = 1 To Sheets("Sayfa2").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Range("a" & i) = Format(Sheets("Sayfa2").Range("A" & i).Value, "dd.mm.yyyy")
Next i

Application.Calculation = xlAutomatic
End Sub

Son düzenleme:
:)

ALT F11 tuşuna basın ve modül ekleyin.

Yada en iyisi sitede arama yapın.

Dediğinizi yapmaya çalıştım, yazıları yapıştırdım..ama bi değişiklik olmadı..Adım adım açıklar mısınız, modül girişi yapmayı ilk kez denemiş oldum da :)

Bi de yok mudur yahu daha kolay, pratik bi yolu bunun..Alt tarafı metnin bi kısmını alıp düşey arada "aranan değer" olarak kullanıcam?

Son düzenleme:
Merhaba
dener misiniz

:)

ALT F11 tuşuna basın ve modül ekleyin.

Yada en iyisi sitede arama yapın.

makroyu çalıştırdım, tarihler istediğim formata döndü sağolun..
ama sayfa 2 C sütununu düşeyarayla sayfa 1 C sütununa aktaramadım.Hepsinde "YOK" olarak görünüyor.
Bu konuda ve bir de aynı tarih için birden fazla açıklama olanları (örneğin 07.09.2009da 3 adet açıklama var) sayfa 1de diğer açıklamalar yanlardaki sütunlara gelecek şekilde (örneğin 07.09.2009 için diğer iki açıklama D ve E sütunlarında görünecek şekilde) nasıl yapabilirim, yardımcı olur musunuz

teşekkürler...

Merhaba
dener misiniz

En başta eklediğim dosya örnektir..Amacım genel anlamda her dosyada bu istediklerimi yapmak..Yazdığınız modüldeki verilerin ne anlama geldiğini, nelerin değiştirilmesi gerektiğini bilmediğimden asıl dosyama uygulayamadım.. To Sheets("Sayfa2") kısmında syfa2 ye kadar uygula anlamına geldiğini düşünüp ona göre değişiklik yaptımsa da olmadı.. Bu yazdığınız modüldeki formülasyonda bulunan terimlerin açıklamalarını ve başka bi dosyada çalıştırırken neleri değiştirmem gerektiğini açıklayabilir misiniz..

@yurttaş, başarmışsınız gerçekten ama, nasıl yaptığınızı açıklamazsanız bu benim pek işime yaramıyo malesef :)

Nesini anlatayım?

Düşeyara fonksiyonunu buralarda oldukça geniş bir şekilde anlattım.

Lookup-vlookup-hlookup

VLOOKUP-DÜŞEYARA UYGULAMASI

Arama & Başvuru Fonksiyon Uygulamaları

Tarihten zamanı ayırmaya ilişkin örnek dosyada açıkladım. O da bu:

http://www.excel.web.tr/f122/tarihten-saat-ve-dakikayy-ayyrma-t48337.html

.

Çok teşekkür ederim, gerçekten de basit bir yolu varmış

Geri