• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih Sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Merhaba arkadaşlar ekli dosyamda ComboBox2 ye tarihi giriyorum kaydet dediğim zaman doğru kayıt yapiyor. Kayıtlı olan tarihi ComboBox2 de listelediğim zaman gün ve ay yer değiştiriyor. Örneğin 23.10.2011 girip kayıt ediyorum. tekrer ComboBox2 ye ayni tarihi getirmiyor. 10.23.2011 olarak getiriyor.
Birde satığımız mallar Kuruşlu olduğu için TextBox4 ,55 kuruş olarak giremiyorum hata veriyor. 0,55 olarak girdiğimiz zaman kabul ediyor. Eğer oluyorsa 0 yazmadan direk ,55 gibi rakam girdiğimiz zaman kabul ederse çok iyi olur. Yardımlarınzı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar ekli dosyamda ComboBox2 ye tarihi giriyorum kaydet dediğim zaman doğru kayıt yapiyor. Kayıtlı olan tarihi ComboBox2 de listelediğim zaman gün ve ay yer değiştiriyor. Örneğin 23.10.2011 girip kayıt ediyorum. tekrer ComboBox2 ye ayni tarihi getirmiyor. 10.23.2011 olarak getiriyor.
Birde satığımız mallar Kuruşlu olduğu için TextBox4 ,55 kuruş olarak giremiyorum hata veriyor. 0,55 olarak girdiğimiz zaman kabul ediyor. Eğer oluyorsa 0 yazmadan direk ,55 gibi rakam girdiğimiz zaman kabul ederse çok iyi olur. Yardımlarınzı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

Syn. Yavuz829;
Kodun kırmızı ile belirtilen kısmını aşağıdaki gibi değiştirin .
Ekteki dosyayı inceleyin.
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox2.MatchEntry = fmMatchEntryFirstLetter
    For i = 6 To [a65536].End(3).Row
        If WorksheetFunction.CountIf(Range("a6:a" & i), Cells(i, "a")) = 1 Then
         [COLOR="Red"] ComboBox2.AddItem CStr(Format(Cells(i, 1), "dd/mm/yyyy"))[/COLOR]
        End If
    Next

ComboBox2.MatchEntry = fmMatchEntryComplete
    For i = 6 To [b65536].End(3).Row
        If WorksheetFunction.CountIf(Range("b6:b" & i), Cells(i, "b")) = 1 Then
          ComboBox3.AddItem CStr(Format(Cells(i, 2), "dd/mm/yyyy"))
        End If
    Next

ComboBox1.RowSource = "Liste!l1:l2"
TextBox8.Text = [h4]
TextBox9.Text = [J3]
TextBox12.Text = [h3]
ComboBox2_Change
TextBox8 = Format(TextBox8, "#,##0.00")
TextBox9 = Format(TextBox9, "#,##0.00")
TextBox12 = Format(TextBox12, "#,##0.00")
End Sub

Ekli dosyalar

Çok teşekürler hocam tarih sorunun hal etmişsiniz.

Hocam TextBox4 a (fiyat kısmına) 0,34 yazmadan direk ,34 yazararak veri girebilirmiyiz acaba çoğu zaman sıfırı unutuyoruz virgül ve rakamı yazıyoruz o zaman da hata veriyor.

Çok teşekürler hocam tarih sorunun hal etmişsiniz.

Hocam TextBox4 a (fiyat kısmına) 0,34 yazmadan direk ,34 yazararak veri girebilirmiyiz acaba çoğu zaman sıfırı unutuyoruz virgül ve rakamı yazıyoruz o zaman da hata veriyor.

0,34 yazacağın alanı hücre biçimlendirden metin olarak işaretleyip bir dene

Geri