• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih Sorguları

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar iyi çalışmalar diliyorum hepinize. Takıldığım bir noktayı sizinle paylaşmak istiyorum...

Şimdi Kullanıcı bilgileri diye bir tablom var. Burada TC no - Kullanıcı no - tarih şeklinde alanlarım var.

Benim istediğim şey ise; oluşturmak istediğim kod TC no - kullanıcı no ları satır satır kontrol edip tarih alanlarında 2010 yılı olupta 2011 yılı olmayanları bana göstermesi...

Örnek:

TC no Kullanıcı No Tarih
111111 1231211 01.01.2010
111111 1231211 01.01.2011

Bu vatandaşı görüntülemek istemiyorum...

Görüntülemek istediğim vatandaş bu olmalı

Tc no Kullanıcı No Tarih
121212 1515121 01.01.2010

Biraz karışık gibi geldi. excel de de yeniyim. Yardım ederseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar tekrardan

buna ne isim veriyosunuz bilmiyorum. Biraz karışık anlattım sanırım. Eğer veri filtremeyle dediğim yapılıyosa denemekte fayda var. Nasıl yapıcam peki? Teşekkürler bu arada

Düzeltiyorum quesh... Veri filtreme yapmıştım zaten önceden ama binlerce kayıt olduğu için. filtreleme yapılmasına rağmen. Bütün filtrelere tek tek girip bakmam gerekiyor. Çözüm vba da yatıyor ama fazla bir kod bilgim olmadığı için o konuda da çözüm üretemiyorum

Merhaba,

Verilerinizin A1:C10 arasında olduğunu düşünürsek, bu aralığı seçip koşullu biçimlendirmeden formül bölümüne;

Kod:
=VE($A1<>"";TOPLA.ÇARPIM((($A$1:$A$10=$A1)*YIL($C$1:$C$10)=2011)+0)=0)
yazıp biçimden istediğiniz rengi seçip tamam butonu ile işlemi bitirin.

.

çok teşekkürler Ömer Bey, tam istediğim gibi bir sonuç aldım fakat bu kodun mantığını anlatırsanız bana daha çok yararlı olur. Kopyala yapıştır ile bir yere gitmem mümkün değil. Çok teşekkürler tekrardan

Geri