• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarih problemim

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
tarih ile ilgili bir örnek

saygıdeğer ustalarım tarih ile ilgili küçük bir sorunum var ve ben bunu aşamadım.Yapmak istediğim sey sıralı tarihlerdeki örneğin 01.04.2010 02.04.2010 03.04.2010 .. gibi tarihlerin hücre içindeki değerlerini hücre biçimlendirmeden nisan 10 halinde yapıyorum ancak hücrenin görüntüsü nisan 10 ancak değeri yine 01.04.2010 olarak kalıyor.yapmak istediğim şey hücrenin değerininde nisan 10 olarak değişmesi.umarım derdimi anlatabilmişimdir ekte dosyam da var.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
cevabınız için teşekkür ederim ancak örneği incelemeden yanıtlamışsıznız galiba istediğim bu değildi

saygıdeğer ustalarım tarih ile ilgili küçük bir sorunum var ve ben bunu aşamadım.Yapmak istediğim sey sıralı tarihlerdeki örneğin 01.04.2010 02.04.2010 03.04.2010 .. gibi tarihlerin hücre içindeki değerlerini hücre biçimlendirmeden nisan 10 halinde yapıyorum ancak hücrenin görüntüsü nisan 10 ancak değeri yine 01.04.2010 olarak kalıyor.yapmak istediğim şey hücrenin değerininde nisan 10 olarak değişmesi.umarım derdimi anlatabilmişimdir ekte dosyam da var.

metne çevir formülüyle olur ama =METNEÇEVİR(A1;"aaaa yyyy") yinede değer kısmında formül gözükür o zaman ama sen ben yazılıdığı gibi görmek istiyorum dersen bunu makro ile yaparsın

. . .

Merhaba.
A sütununda düzeltme yapmak için.
Aşağıdaki kodları 1 kez çalıştırarak deneyiniz.
Kod:
Sub kod_bir()
Columns("[B]B:B[/B]").NumberFormat = "mmmm yyyy"
End Sub
. . .

Son düzenleme:
Merhaba,

Aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub Tarihten_Cikart()

Dim i As Long

For i = 4 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        Cells(i, "B") = Format(Cells(i, "A"), "mmmm yyyy")
    Next i

MsgBox "İşlem Tamamdır....", vbInformation, "Necdet YEŞERTENER --> [URL="http://www.excel.web.tr"]www.excel.web.tr[/URL]"

End Sub

Ekli dosyalar

saygıdeğer üstadım kusura kalmayın bu kodu nasıl kullanacağım

Merhaba,

7 nolu mesaja dosyayı ekledim, inceleyiniz.

Makro kodlarını nasıl kullanacağınızı, yada nereye kopyalayacağınızı öğrenmelisiniz, her an lazım olabilir.

teşekkürler tam istediğim şey bu idi elinize sağlık sayın ustam

Güle güle kullanınız.

Geri