• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih koşuluna göre sıralama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010 English
Merhaba

Yaklaşık 50.000 satır uzunluğunda bir dosyam var. Bu dosyadaki değerleri tarih koşuluna göre büyükten küçüğe göre sıralamak istiyorum. RANK ile denedim ancak her tarih değiştiğinde formül içinde tarih alanını yeniden seçmem gerekiyor ve RANK formülü benzer değerlerde de aynı sıra numarasını veriyor.

Siteye daha önce yüklenmiş Ali Bey'in Sıralama Fonksiyonu uygulamaları örneklerine de baktım ancak çözemedim.

Ekte küçük örnek bir dosya hazırladım..

Yardımcı olur musunuz lütfen?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

tarih koşuluna göre büyükten küçüğe göre sıralamak istiyorum.

Koşul nedir?
Ben excel dosyasından hiç birley anlamadım. Bu sonu halimi? Eğer öyle ise bu hale nasıl geldi kşullar nelerdir.

Yok ham hali ise sonuç hali neye göre nasıl olmalı?

Aynı tarih içinde TL değerleri büyükten küçüğe sıralanacak. Yani 1/7/2017'deki TL (000) değerleri büyükten küçüğe, 2/7/2017'de ki Tl (000) değerlerde aynı şekilde sıralanacak..

Koşul derken bunu kastetmiştim.

Doğru anladıysam,
Aşağıdakileri sıra ile yapınız.

1. ve 2. satırları silin.
B,C,D kolonlarını seçin.
Yukarıda menüden Veri , Sırala yı tıklayın.
Verilerimde üst bilgi var işaretli olmalı.
Sırlama ölçütünden Tarihi seçin.
Düzey ekle deyin.
Daha sonradan TL yi seçin
Küçükten büyüğe yerine , büyükten küçüğe seçin.

Sorun benim terminolojide yanlış ifade ediyorum kusura bakma, vaktini aldım..

Sıralama değil derdim büyükten küçüğe numaralandırmak. Bn tarihe göre en yüksek TL değerine SIRA kolonunda 1 yazmak, sonrakine 2 yazmak ve 3,4,5 diye devam eden bir formul arıyorum..

RANK ile yapmak istiyorum ancak her tarih değiştiğinde RANK formülü içindeki referans alanı değiştirmem ve $ ile sabitlemem gerekiyor.. Satır sayısı tarih çok olduğu içinde uzun sürüyordu..

ben bu sekilde özet tablo olarak yapmaya çalıştım

Ekli dosyalar

Geri