• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih İçeriğine Göre Aylık Toplamları Çıkartma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan root
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Örnekte göstermiş olduğum bir tablom var. Bu tabloda bulunan tarihleri ay statusunda ayıklayıp aynı ayları açıklamaların yanında bulunan aylık ciro bölümde toplamak istiyorum. Genelde eğer mantığı ile bir kaç deneme yaptım ama bir türlü başaramadım. Belki süzerek gitmem gerekebilir diye düşünüyorum. Bu konu hakkında bana yol gösterebilirseniz çok mutlu olacağım.

Asker olduğum için çok fazla giremiyorum.

Aylara göre neyi toplamak istiyorsunuz, Girişleri mi, Çıkışları mı Kalanları mı?

M3 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve bu formülü aşağıdaki hücrelere kopyalayarak çoğaltın.

=TOPLA.ÇARPIM((AY($B$3:$B$32)=SATIR(L3)-2)*($G$3:$G$32))

bu formülde ne demek istiyor?
evet çalışıyor ama mantığını anlayamadım. başka alanlarda kullanabilmek için ne demek istediğini açıklayabilirmisiniz?

Teşekkür ettim.. Şu topla.çarpım formulunu biraz incelemeliyim sanırım eğlenceli birşeye benziyor.

TOPLA.ÇARPIM bir dizi formülüdür, özellikle birden çok kıstasa göre değerlendirme yapmak için ideal bir formüldür.

Formüldeki AY($B$3:$B$32) ifadesi B sütunundaki verileri ay değerini bulur. SATIR(L3)-2 ifadesini sadece örneğin ocak ayının 1.ay olduğunu formüle otomatik olarak buldurmak için yazdım, buraya direk 1 de yazabilirsiniz, tabiiki şubat ayı için 2 yazılacak. $G$3:$G$32 ifadeside kritere uyan ayların değerlerini bulur ve toplamını alır.

=TOPLA.ÇARPIM((AY($B$3:$B$32)=SATIR(L3)-2)*($G$3:$G$32))

leventm' Alıntı:
SATIR(L3)-2 ifadesini sadece örneğin ocak ayının 1.ay olduğunu formüle otomatik olarak buldurmak içi yazdım, buraya direk 1 de yazabilirsiniz, tabbiki şubat ayı için 2 yazılacak.
Anlayamadığım kısım buydu Sn Leventm,
Şimdi oldu. Teşekkür ederim

Sayın Leventm;

Formülde aylara göre toplamını yapılmakta ancak, benim istediğim C sutununda bulunan "yapılan işlere" göre de ay ay toplamı almak istiyorum.

Yapılan işlere göre ay ay toplama fonksiyonları ekte.

Sayın Mehmett;
cevabınız için teşekkürler

ay ve yıl şartına göre toplama

bede ekteki tabloyu yapamıyorum.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
saygılarımla,

Ekli dosyalar

B45 Hücresine yaz,aşağı Kopyala =1 kısmına ilgili ayı yaz. =TOPLA.ÇARPIM((YIL(A$2:A$36)=2010)*(AY(A$2:A$36)=1)*(B$2:B$36))

D45 Hücresine yaz,aşağı Kopyala =1 kısmına ilgili ayı yaz.
=TOPLA.ÇARPIM((YIL(A$2:A$36)=2011)*(AY(A$2:A$36)=1)*(B$2:B$36))

Çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık, iyi ve mutlu yıllar...

Geri