• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarih hafta içi birgün sonrası cuma günleri pazartesi tarihi

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
arkadaşlar hergün bir sonraki tarihi yazdığım bir formum var bir sonraki günü yazdırıyorum =now()+1 bunda problem benim sizden isteğim cuma günleri olunca pazartesinin tarihini atsın istiyorum bu mümkünmü mümkünse nasıl yapabilirim.formülü uygulayacağım bilgisayar ingilizce kullanımlı.herkeze teşekkürler

=IF(WEEKDAY(NOW()+1)>=6;NOW()+3;NOW()+1)

Bunu denermisiniz. Buradaki 3'ten tam emin değilim. 2 de olabilir denemek lazım.

Aşağıdaki fonksiyonu da bir deneyin. Ekteki dosyada Türkçe yazdığım bu fonksiyon siz açınca (Sizin Excel İngilizce olduğu için) ingilizceye dönüşecektir.

EĞER(HAFTANINGÜNÜ(ŞİMDİ())=6;ŞİMDİ()+3;EĞER(HAFTANINGÜNÜ(ŞİMDİ())=7;ŞİMDİ()+2;ŞİMDİ()+1))

syn mehmett bey formül sonucunda günüde belirtiyor salı,çarşamba v.s sadece günün tarihini attırmak için ne yapmak lazım ben biraz uğraştım ama yanlış diyor yada hata mesajı veriyor.tekrar ilgilenebilirseniz sevinirim.

Hücreyi gg.aa.yyyy olarak formatlayın

Merhaba,
Peki tarih sadece haftasonuna denk geliyorsa pazartesiye atmasını nasıl sağlayabilirim?
Yani haftaiçi günleri +1 olmasın, o günü yazsın. Pzt ise Pzt, Cuma ise Cuma ama C.tesi(Pazar ya da tatil günleri) ise Pazartesi yazmasını nasıl sağlayabilirim.
Şimdiden çok teşekkürler.

=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(ŞİMDİ())=7;ŞİMDİ()+2;EĞER(HAFTANINGÜNÜ(ŞİMDİ())=1;ŞİMDİ()+1;ŞİMDİ()))

Merhaba, bir sorum daha olacak.
=IF(WEEKDAY(A1)=6;A1+3;IF(WEEKDAY(A1)=7;A1+2;A1+1)) bu fonksiyonda tarihi bir gün ilerisine atıyor, eğer o gün haftasonuna geliyorsa pazartesine atıyor. ama benim isteğim eğer ben bugünden küçük bir tarih girersem(ör. 17.06.2006) bunu da aynı işleme tabi tutsun.
Teşekkürler.

Sizin Excel İngilizce olduğu için Türkçe yazdığım fonksiyonu buraya kopyalamak yerine dosyayı ekte gönderiyorum. Dosyayı açarsanız fonksiyon İngilizceye dönüşecek.

Benim istediğim örnek 17.06.2006 yazıyorsam 23.06.2006 olacak.
bugün tarih 23.06.2006 olsaydı ve ben 15.06.2006 tarihi girersem tarihi 26.06 yani pazartesiye atmasını istiyorum.

Bu kodları kendinize göre tanzim ediniz.

Private Sub SpinButton1_SpinDown()
ActiveCell = Date + SpinButton1 - 50
End Sub

Private Sub SpinButton1_Spinup()
ActiveCell = Date + SpinButton1
End Sub

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
ActiveCell = Date + 3
End Sub

Geri