• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarih getirme

Katılım
11 Temmuz 2020
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Düşeyara ile başka bir sayfadan tarih getirtiyoruz.Getirdiğimiz bu tarihe en yakın B stünun daki tarihi bulmak istiyoruz. Bu iki mantığı tek bir formülde ve hücrede yazabilir miyiz ?
 
Örnek dosya ekleyerek ulaşmak istediğiniz sonucu tarif ederseniz daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.
 
Dosya eklemek için Altın Üye olabilirsiniz.

Ya da dosya paylaşım sitelerine (wetransfer,google.drive,dosya tc gibi) örnek dosyanızı yükleyip linkini forumda paylaşabilirsiniz.
 
Günaydın,

En yakın tarih derken neye en yakın olacak?
 
H5 Hücresine tarih geliyor. Gelen bu tarihe en K stünun daki en yakın tarihi yine H5 hücresine getirtmek istiyoruz. Yani aynı hücre başka bir yerden tarih alıyor ve aldığı bu tarihe en yakın K stünundaki tarihi getirtmek istiyorum.
 
Peki H5 hücresine hangi tarih gelmesi gerekiyor?
 
Firma sözleşmeli ise C stünundaki vadeyi alıyor I1 hücresiyle topluyor. H stünuna tarih olarak getiriyor. Bizim amacımız gelen bu tarihi K stünundaki tarihlerden biri yapmak.
 
Korhan Bey'in izniyle aşağıdaki DİZİ formülünü dener misiniz? Formülü hücreye yazdıktan sonra hücreden CTRL+SHIFT+ENTER ile çıkmanız gerekmektedir:

=EĞERHATA(DÜŞEYARA(H4+MİN(MUTLAK(H4-$K$2:$K$25))-1;$K$2:$K$25;1;0);DÜŞEYARA(H4-MİN(MUTLAK(H4-$K$2:$K$25));$K$2:$K$25;1;0)+1)

Gerçi şimdi denedim, DİZİ formülü olmadan normal formül olarak da aynı sonucu veriyor, belki bende Office 365 olduğundan dolayıdır.
 
Geri
Üst