• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarih formülü

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
İyi günler,

Şöyle bir sorum olacak;

B2 hücresine =TARİH(YIL(A2)+1;AY(A2);GÜN(A2)) formülünü yazdım bu sayede A2 yazdıgım tarihe 1 yıl eklenmiş halde B2 hücresine aktarmaktadır.Yanlız A2 hücresinde deger yoksa yine B2 hücresine tarih atıyor ve bu tarihi neye göre atıyor bilmiyorum.

İstedigim olay B2 hücresine nasıl bir formül yazmalıyım ki A2 hücresindeki tarihe 1 yıl ekleyip B2 hücresine aktarması ve A2 hücresinde deger yoksa B2 hücresindede deger olmaması (boş) .

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler,

Şöyle bir sorum olacak;

B2 hücresine =TARİH(YIL(A2)+1;AY(A2);GÜN(A2)) formülünü yazdım bu sayede A2 yazdıgım tarihe 1 yıl eklenmiş halde B2 hücresine aktarmaktadır.Yanlız A2 hücresinde deger yoksa yine B2 hücresine tarih atıyor ve bu tarihi neye göre atıyor bilmiyorum.

İstedigim olay B2 hücresine nasıl bir formül yazmalıyım ki A2 hücresindeki tarihe 1 yıl ekleyip B2 hücresine aktarması ve A2 hücresinde deger yoksa B2 hücresindede deger olmaması (boş) .

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

merhaba
formül olduğu için olmayan bir tarih yazmakta bunu engellemek için
Kod:
=EĞER(A2="";"";TARİH(YIL(A2)+1;AY(A2);GÜN(A2)))
bu formülü kullanabilirsiniz

=IF(A2<>"",DATE(YEAR(A2)+1,MONTH(A2),DAY(A2)),"")

=EĞER(A2<>"";TARİH(YIL(A2)+1;AY(A2);GÜN(A2));"")

bu sekılde mı ıstıyorsunuz acaba?

demeye kalmadan İhsan Beyden cevap gelmis alternatif olsun bari :)

Mustafa ve İhsan arkadaşım ikinize ayrı ayrı teşekkür ederim her iki formülde gayet güzel çalışmaktadır.

Selamlar,

excel o kadar guzel bir program ki bu kadar basit bir seyin bile bi anda alternatifi farkli insanlardan cikiyor ,gerci bu ornek icin bir cok alternatif cikabilir ama demek istedigim anlasilmistir..

Geri