Tarih Formülü Konusunda Yardım

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sayın Değerli Dostlarım ve Hocalarım Ben Kamu Kuruluşunda Çalışıyorum excelde çalışırken herşeyi formülle yapmayı seviyoruym fakat, örnekte de belirttiğim üzere şu formülün içinden bir türlü çıkamadım çok formülleri kullandım =Eğer mantıksal sınamasıyla bir önceki hücre >0 dan büyük ise bugün tarihini getir mesela ama bundada başarılı olamadım hücreyi sildiğimde bugünün tarihini aldım yazı yazdığımda bilgisayarın tarihi orada otomatik çıktı yani 01.01.1900 olması lazım bana yardımcı olurmusunuz lütfen

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Burada Daha Net Anlaşılır Belki Anlatmak İstediğim

Çalıştığım dosyayı da buraya koyuyorum ne anlatmak istediğim belki net anlaşılabilsin diye yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılarımla

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

G4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermiziniz.

Kod:
=EĞER(F4="";"";BUGÜN())

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Selamlar,

Kod:
=EĞER(F4="";"";BUGÜN())

saol hocam arkadaşla hallettik en sonunda formulu bulduk yinede ilgi ve alakanız için çok teşekkürler bu kadar hemen konuya alakadar olduğunuz için

kod başka bir arkadaşa daha yardımcı olur diye koyabilirim

hocam kodlar birbirine yakın ama senin kodu da kullanacağım yazarım kullandığımda hemen

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Selamlar,

Kod:
=EĞER(F4="";"";BUGÜN())

kodlarımız aynıymış hocam ikiside aynı işlevi görüyo

yaşasın benimde istediğim zaman birbiriyle tercih yapabileceğim iki kodum var artık bu tabiki şakaydı :))))) çooooooooook saolun elinize emeğinize sağlık

benim kullandığım kod da;

=EĞER(F4<>"";BUGÜN();" ")

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Hocam Herşey İyi Güzelde Biz Buraya bugünün tarihini işlem yaptığımız gün attrıdık fakat yarın yine işlem yaparsak ne olcak o sıkıntıyı nasıl aşacaz yani geriki tarihler sabit bugün tarihi değişmeyecek çünkü formülde yarında bugün diyecek bütün hücrelerde ve yarının tarihi olacak hepsi şimdiden teşekkürler meğer en büyük sorunumuz buymuş :) :) :) atlamışım saygılarımla şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayfanın kod bölümüne kopyalayınız..

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [F4:F65536]) Is Nothing Then _
Cells(Target.Row, "G") = Date
End Sub

Detaylı bilgiyi aşağıdaki linte bulabilirsiniz.

Tarih & Zaman & Saat Fonksiyonları Uygulamaları

.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
hocam özür dilerim hemen deneyip size döneceğim teşekkürler saygılarımla pc de sorun varda acaba yukarıda verdiğim tablolara ekleme imkanı olan varmıdırki makrolarla başım dertte birazcık
tekrar teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
hocam herşeyden önce bu kadar geç geri döndüğüm için özür dilerim formül çok güzel çalışıyor fakat sadece eksikliği tarih attığı hücrenin solundaki hücrede yani "F" hücresinde ne işlem yaparsak tarih atıyo mesela oraya tire koy "G" hücresine otomatik tarih atıyor buraya kadar iyi "G" hücresindeki attığı otomatik tarihi sil "F" hücresindeki tireyi de sil yine otomatik tarih atıyor :D ama olsun verilerin ne zaman değiştiği konusunda güzel bir uygulama zaten tarihle işim olmıyacak böyle olmuşken keşke "F" değilde sadece birkaç tane hücre entegre edebilseydik formüle dahada iyi olacaktı hangi hücrede işlem yapılırsa tarih atacaktı o zaman yinede sağolun herşey için iyiki varsınız