• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Tarih formatını 44431 olarak görüyor. Yardımcı hücre kullanmak istemiyorum.

yyhy

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 TR
Microsoft 365 TR
Tarih formatını 44431 olarak görüyor. Yardımcı hücre kullanmadan Formülle İndis-Tarih-Metin Birleştirme yapabilir miyiz?

Ekli dosyalar

MErhaba.
Hücre formatını Tarih seçerseniz düzelir

Tek yapmanız gereken yardımcı hücre diye belirttiğiniz hücredeki formülü asıl formülünüzde kullanmak:

=BİRLEŞTİR(AM20;" Gün ";AN20;" Sayılı")

yerine

=BİRLEŞTİR(METNEÇEVİR(AL20;"gg.aa.yyyy");" Gün ";AN20;" Sayılı")

Sayın YUSUF44 bey ben sadece ? işareti olan hücrenin sağındaki yerde düzeltme yapmak istiyorum. Yukarıdaki AL19:AN19 hücre aralığını kullanmadan formül uygulamak istiyorum.

Aslında aynı mantıkla onu da yapabilirdiniz:

=BİRLEŞTİR(METNEÇEVİR(AL20;"gg.aa.yyyy");" Gün ";AN20;" Sayılı")

=BİRLEŞTİR(METNEÇEVİR(@İNDİS(Can!$A$4:$CA$20001;$M$3;23);"gg.aa.yyyy");" Gün ";AN20;" Sayılı")

Sayın YUSUF44 bey istemiş olduğum bu idi. Formülleri birleştirme ve yardımcı hücrelerden mümkün olduğunca az veya hiç kullanmamak. Teşekkürler ihtiyaca cevap verdi. Emeğinize sağlık.

Bunun yöntemini anlamış olduğunuzu umuyorum. Kısaca: A1'de yazan formülü kopyalayıp A2'deki formülde A1 yazan yere yapıştıracaksınız.

Sayın YUSUF44 bey veri tabanı (Veri Sayfası) oluşturduktan sonra yazdırma sayfası/sayfalarına otomatik olarak verileri indis, birleştir formüllerini kullanarak üst yazı/tutanak sayfaları kendiliğinden oluşmuş oluyor. İşlerin seri, kolay, tek tip çıktı alma her şeyden de önemlisi zaman tasarrufu yapıyoruz. Emeklerinize sağlık.

Geri