• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarih filtreme üzerine

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Arkadaşlar ekli dosya bir veri havuzu sayfası ve 3 farklı rapor var. Ben ETOPLA ile birkaç rapor yaptım. Dosyada 3 rapor var ve sıkıntı yaşadığım yerleri her sayfada sorularımı yazdım. Veri havuzu sayfamızın tasarımı sabit ve kesilen faturaları hergün bu havuza ekleyeceğim. diğer raporlarda bu havuzdan bilgi çekecek. Yardımcı olan üstadlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

bana göre açıklamaların net olmamış biraz daha detay verebilirsen yardımcı olmak için elimden geleni yaparım

bende pek bişey anlamadım ama iki tarih arası rapor en açık olanı olduğu için onu yapmaya çalıştım veri havuzu sayfasında M1-N1 alanına İLK VE SON TARİH yazarsanız plasiyer raporu sayfanıza tarih aralığını rapor olarak atacaktır.

Ekli dosyalar

bana göre açıklamaların net olmamış biraz daha detay verebilirsen yardımcı olmak için elimden geleni yaparım

Üstad, sadece tek bir rapordan giderek anlarmaya çalışayım. Plasiyer raporundan gidelim mesela.

Plasiyer raporunda görüldüğü üzere her plasiyerin toplam satış rakamları geliyor tabloya. yani 1 haziran-8haziran arası yaptıkları satış rakamları geliyor. Ben burda 2 haziran-4haziran arası satışları haliyle çekemiyorum. Sorunum bu.

Diğer sorumuda şimdi yazmayayım, isterseniz sıra ile gidelim.

bende pek bişey anlamadım ama iki tarih arası rapor en açık olanı olduğu için onu yapmaya çalıştım veri havuzu sayfasında M1-N1 alanına İLK VE SON TARİH yazarsanız plasiyer raporu sayfanıza tarih aralığını rapor olarak atacaktır.

Üstad ilk tarih ve son tarih fikri güzel, bunu veri havuzunda bir yere sabitleyerek diğer raporları buna göre çıkarabiliyorsak sorun yok. Yalnız ek li örnek dosyasında makro ile ilgili bir işlem var, bir uyarı veriyor bende. "makro bilgim olmadığı için pek bişey yapamadım."

Üstad, sadece tek bir rapordan giderek anlarmaya çalışayım. Plasiyer raporundan gidelim mesela.

Plasiyer raporunda görüldüğü üzere her plasiyerin toplam satış rakamları geliyor tabloya. yani 1 haziran-8haziran arası yaptıkları satış rakamları geliyor. Ben burda 2 haziran-4haziran arası satışları haliyle çekemiyorum. Sorunum bu.

Diğer sorumuda şimdi yazmayayım, isterseniz sıra ile gidelim.

merhaba
şimdi Plasiyer Raporunda şöyle bir şey yaptım
D1 hücresine İlk Tarih'i 02.06.2011
D2 hücresine Son Tarihi 03.06.2011
D3 hücresine Plasiyer Adı Olarak MEHMET AYDIN yazdım ve
Kod:
Option Explicit
Sub tarihleri_kişilisüz()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, bordo_mavi
bordo_mavi = MsgBox(Format(Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D1"), "dd.mm.yyyy") & " " _
& Format(Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D2"), "dd.mm.yyyy") & " " & Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D3") & _
" Verilerini Çıkarayım Mı_?", vbYesNo, "Onay")
If bordo_mavi = vbNo Then Exit Sub
kaplan = Sheets("VERİ HAVUZU").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Sheets("VERİ HAVUZU").Range("A3:L" & kaplan).Copy
Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("A12").PasteSpecial
Application.CutCopyMode = False
Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("A11").Select
For trabzonspor = Sheets("PLASİYER RAPORU").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row To 12 Step -1
If CDate(Sheets("PLASİYER RAPORU").Cells(trabzonspor, "D")) >= Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D1") And _
CDate(Sheets("PLASİYER RAPORU").Cells(trabzonspor, "D")) <= Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D2") And _
Sheets("PLASİYER RAPORU").Cells(trabzonspor, "A") = Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D3") Then
Else
Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("A" & trabzonspor & ":L" & trabzonspor).Delete
End If
Next
MsgBox Format(Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D1"), "dd.mm.yyyy") & " " _
& Format(Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D2"), "dd.mm.yyyy") & " " & Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D3") & _
" Verilerini Çıkarttım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub
bu kodu çalıştırdım gayet güzel oldu gibi bir deneyin anlattığım şekilde değişiklik isterseniz yardımcı olmaya çalışırım

merhaba
şimdi Plasiyer Raporunda şöyle bir şey yaptım
D1 hücresine İlk Tarih'i 02.06.2011
D2 hücresine Son Tarihi 03.06.2011
D3 hücresine Plasiyer Adı Olarak MEHMET AYDIN yazdım ve
Kod:
Option Explicit
Sub tarihleri_kişilisüz()
Dim ts, kaplan, trabzonspor, bordo_mavi
bordo_mavi = MsgBox(Format(Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D1"), "dd.mm.yyyy") & " " _
" Verilerini Çıkarayım Mı_?", vbYesNo, "Onay")
If bordo_mavi = vbNo Then Exit Sub
kaplan = Sheets("VERİ HAVUZU").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
Sheets("VERİ HAVUZU").Range("A3:L" & kaplan).Copy
Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("A12").PasteSpecial
Application.CutCopyMode = False
Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("A11").Select
For trabzonspor = Sheets("PLASİYER RAPORU").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row To 12 Step -1
If CDate(Sheets("PLASİYER RAPORU").Cells(trabzonspor, "D")) >= Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D1") And _
CDate(Sheets("PLASİYER RAPORU").Cells(trabzonspor, "D")) <= Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D2") And _
Sheets("PLASİYER RAPORU").Cells(trabzonspor, "A") = Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D3") Then
Else
Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("A" & trabzonspor & ":L" & trabzonspor).Delete
End If
Next
MsgBox Format(Sheets("PLASİYER RAPORU").Range("D1"), "dd.mm.yyyy") & " " _
" Verilerini Çıkarttım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub
bu kodu çalıştırdım gayet güzel oldu gibi bir deneyin anlattığım şekilde değişiklik isterseniz yardımcı olmaya çalışırım
hocam eline sağlık, ama ben bu yazdığın kodları nereye yapıştıracağımı bilmiyorum, açıklasan anlaybilirmiyim acaba.

Geri