• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarih atınca günü yazma

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
arkadaşlar a1 hücresine tarihi yazınca a2 hücresine günü otomtaik yazdırabilirmiyiz şimödiden teşekkürler

kastettiğiniz rakam olarak mı yoksa girdiğiniz tarihin hangi güne denk geldiği falan mı?
mesela 25.06.2006 yazınca ne yazmasını istiyorsunuz?

Merhaba
Yanlış anlamadıysam
=METNEÇEVİR(A1;"gggg")

Günü ve tarihi tek hücreye yazdırmak için HücreBiçimlendir/Tarih ten istediğiniz formatı seçin.
Mesela 01.Oca.2006,Paz için isteğe uyarlanmış tan gg.aaa.yyyy,ggg yapın

kombo' Alıntı:
Günü ve tarihi tek hücreye yazdırmak için HücreBiçimlendir/Tarih ten istediğiniz formatı seçin.
Mesela 01.Oca.2006,Paz için isteğe uyarlanmış tan gg.aaa.yyyy,ggg yapın

veya;
a1 hücresinde 18/04/2006 yazılıysa b1 hücresine =a1 yapıp bunu isteğe uyarlanmış ile gggg yaptığınızda günü yazdırabilirsiniz.

peki ben bişi sorayım : Ben A1 hücresine tarih yazıyorum. B1 hücresine otomatik olarak ayın yazılmasınız istiyorum?
Bunu nasıl yapabilirim? :yardim:

=a1

hücreleri biçimlendir> isteğe uyarlanmış ile

ay için aaaa
yıl için yyyy
gün için gggg

yeterli

B1 hücresine =+A1 yazın.
B1 hücresini Biçimlendirme>Hücreler>İsteğe uyarlanmış> aaaa yapın.

a1 hücresinde 18/04/2006 yazılıysa b1 hücresine =a1 yapıp bunu isteğe uyarlanmış ile gggg yaptığınızda günü yazdırabilirsiniz.

gggg yazan kısma [$-41F]aaaa deneyin.

arkadaşlar mesela a1 hücresine 18.04.2006 yazdığımda a2 hücresine salı yazmalı

balca' Alıntı:

sadece b1 i a2 yapacaksınız. :?

Selamlar,

Ekteki örneği inceleyiniz.

Eski bir konu ama yeni konu açmak istemedim.

B3 hücresine 01/01/2013 yazınca otomatik olarak C3 hücresine yazdıgımız tarihe karşılık gelen gün adı olan Salı yı nasıl yazdırabiliriz.Kısaca B3 hücresine tarih girince otomatik C3 hücresine karşılık gelen gün adını yazsın.Ofis 2010 kullanıyorum teşekkürler.

Eski bir konu ama yeni konu açmak istemedim.

B3 hücresine 01/01/2013 yazınca otomatik olarak C3 hücresine yazdıgımız tarihe karşılık gelen gün adı olan Salı yı nasıl yazdırabiliriz.Kısaca B3 hücresine tarih girince otomatik C3 hücresine karşılık gelen gün adını yazsın.Ofis 2010 kullanıyorum teşekkürler.

C3 sütununu seçip; Hücreleri Biçimlendir > İsteğe uyarlanmış > gggg
yapmanız yeterli

Ekli dosyalar

• gggg.jpg
    gggg.jpg
    20.4 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim ama sonuç olumsuz.Söylediginiz şekilde günü yazmıyor.Daha öncede bu yöntemi denemiştim.Başka bir fikri olan varmı teşekkürler.

Örnek dosya ektedir

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar sorunumu C3 hücresine

=METNEÇEVİR(B3;"gggg")

yazarak hallettim teşekkürler.

İlgi ve alakanıza teşekkür ederim ama sonuç olumsuz.Söylediginiz şekilde günü yazmıyor.Daha öncede bu yöntemi denemiştim.Başka bir fikri olan varmı teşekkürler.

Örnek dosya ektedir

İlgi = Alaka

olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Necdet Bey klasik memur ağzı alışkanlığı olsa gerek dikkat etmemiştim uyarınız için teşekkürler.

Geri