Tarih aralığı bazında raporlama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 biraz vb
Arkadaşlar merhabalar,

Biliyorum biraz uzun bir soru olacak, şimdiden kusura bakmayın.

Ekteki projemde "Veri girişi" ve "Sorgulama" kısımlarını tamamlayabildim (sizde sağolun ayrıca bu konuda) fakat "Raporlama kısmına gelince takıldım bu yüzden yardımlarınızı rica ediyorum.

Elbetteki hepsini yapmanızı beklemiyorum ama her türlü yardıma açığım.

Yapılması gerekenleri elimden geldiğince yazayım,

1) Userform3'te OptionButtonlar seçildiği zaman yanındaki yerlere giriş yapıldığında oralar algılanmalı sadece (hatta diğer kısımlar enabled = false olabilir fakat ben beceremedim (bkz: Sorgu ekranı) )

2) Userform3'te Option button 1 seçili olduğunda combobox2'den seçilecek alana ve girilecek tarih aralığına göre Sheets(2)'nin 4.sütünu kontrol edilecek, daha sonra 6.sütündan tarih kontrol edilecek ve kriterlere uyanlar listelenecek.

Yani örnek vermek gerekirse Combobox2'den "ifas" değeri girildi, tarih aralığı olarak 05.03.2009 - 03.03.2009 aralığı girildi, listbox Sheets(2) 2 ve 4.satırları göstermeli.

Aynı şeyler raporlama menüsünde geri kalan her şey içinde yapılacak fakat siz eğer ki bunu halledebilirseniz, ben geri kalanını kendim yapmaya çalışacağım.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Şimdiden teşekkürler,

UserName: Tunç
Pass. : 12345

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
1.sorunuzdaki userform3 hatalo galiba sanıyorum userform2 olmalıdır. Bu sorunuzu biraz daha açarmısınız.

2.sorunuzda raporlama sonucu nereye getirilecektir. Listbox diye yazmışsınız ancak dosyanızda listbox mevcut değil.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 biraz vb
Sayın Levent Menteşoğlu,

Ilk olarak cevabınız için teşekkür ederim.

Userform2'yi (yani sorgu menüsü başlıklı userform) isteğim doğrultusunda yapmayı başardim. Ama farkedersiniz ki "Muta No" "Dosya No" ve "Sıra No" alanları aynı anda aktifler.

Oradaki bul butonunun altındaki kodlarda hangi optionbutton secili ise onun koduna gitmeli,

Mesela If OptionButtuon1.Enabled = True Then (TextBox1)'in kodları gibi.

Yani hangi optionbutton seçili ise onun yanındaki textbox'a girilecek veri getirilmelidir. Benim bul butonu arkasına yazdığım kod işini görüyor ama aynı anda iki textbox'a veri girilirse sapıtıyor.

Aynı şey Userform3'te de mevcuttur.

Yani onda da optionbutton1 seçili olursa, "özet raporu" sahasındaki combobox ve başlangıç - bitiş tarihi textboxlarındaki degerleri almali.

Yani iki userform içinde durum aynı.

Raporlama sonucu listbox'a gidecektir evet, fakat ben onuda eklemeyi beceremedim.

Yani bul butonuna basıldığinda (userform3 için konuşuyorum) hangi optionbutton seçiliyse (siz sadece 1.si için yaparsanızda çok memnun olurum)
onun yanındaki alanlara göre o listbox'ta bir seyler cikmali.

Yani tekrardan örnek vermem gerekirse,

Userform3'teki optionbutton1 seçili ise, "Özet raporu" sahasının combox'ı 2.çalışma sayfasının 4.sütununa bakacaktır. Ve yine 2.çalışma sahasındaki tarih aralığına göre çıkacak listbox'a uyan satırları yazacaktır.

Biliyorum biraz karmaşık (en azından benim için öyle) o yüzden anlatamıyorsam kusura bakmayın,

Saygilar ve sevgiler

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 biraz vb
Belki araya haftasonu girmiş olmasından dolayı unutulabilmiş olacağından bir kere daha yukarıdaki sorumu tekrar etmek istiyorum.

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 biraz vb
Merhabalar,

Cevap gelmeyince ben biraz daha uğraştım üstünde, bir şeyler yapabildim raporlama menüsü ile ilgili fakat halen düzgün çalışmıyor.

Şu anda özet raporu ve detay raporu üstünde çalışmış durumdayım.

Tarih aralığını girdiğinizde bir şeyler yapıyor;

Mesela CheckBox1'i seçip, Combobox'tan İfas seçip tarih aralığını 2-7 mart aralığını girerseniz, ilk veriyi getiriyor. Fakat daha fazla veri var, onları getirmiyor.

Aynı şekilde Checkbox2'yi seçip, Detay Rapor kısmında tarih aralığı girerseniz (mesela 2-19 Mart) tüm bilgileri getirmesi gerekirken, sadece iki tane getiriyor.

Niye olduğu konusunda bir fikriniz var mı?

Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Daha önceden söylediğim gibi,

Kullanıcı adı: Tunç
Şifre: 12345

Ekli dosyalar