• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tanımlanamayan karakter dizisi

Excel Vers. ve Dili
2003
ingilizce
merhaba arkadaşlar,

bir pdf dosyadan aldığım rakamları sayı karakterine dönüştüremiyorum. bu sebeple hem en sondaki noktadan sonra gereksiz 2 sıfırı atamıyorum hem de bu rakamlarla işlem yapamıyorum.
sanıyorum bunları rakam olarak değil de karakter olarak kabul ediyor. yardımcı olursanız çok memnun olurum.
tablonun küçük bir bölümünü eke koydum.

tşk. ederim.

Ekli dosyalar

ctrl+h yapip virgul karakterini hicbisey yazmadan degistir derseniz duzelicektir, yahut ayarlariniz tam tersiyse virgulleri yine silip nokta isaretinide virgul yap demeniz gerekicek..

Selamlar,

Formüllede aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.

G2 hücresine uygulayınız. (C2 hücresindeki veriyi sayıya çevirir.)
Kod:
=--YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(C2;".";"*");",";".");"*";",")

Not: Formül uyguladığınız hücreleri sayı formatına çevirmeyi unutmayın.

sayın Korhan,

"yerinekoy" komutunun ingilizce komut karşılığı nedir biliyor musunuz ?

tesekkur ederim sayın Korhan ve Mustafaine,

Mustafa bey,
sizin dediğinizi denedim fakat CTRL+H tuşları "find-replace" komutunu çalıştırıyor.
bu komutla da dediğinizi yapamadım.

sağlıcakla kalın

evet replace yapicaksiniz zaten, egerki ondaliklarinizin normal ayraci nokta ise find what bolumune virgul yapin replace bolumune bisey yazmadan yazpistirin sorununuz cozulmus olacak..

egerki ondalik bolumunuz virgulse yine find what bolumune virgul yazip yine virgulleri yok ediniz ve daha sonrada nokta yazip replace bolumunede virgul yazarak noktayi virgule ceviriniz..

egerki yine yapamazsaniz dosyanizi rapid yada rarlayip ekleyin ben duzenleyip gondereyim..

formulun onunde bulunan iki tane -- ne anlama geliyor acaba?

Geri