• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tam Sayıyı Saat Fomatına Dönüştürme

Excel Vers. ve Dili
office xp
Merhaba Arkadaşlar;

Konu başlığından da anlaşılacağı gibi tam sayıyı saat formatına dönüştürüp tekrar başka bir tam sayıya bölerek sonucu saat formatına dönüştürmek. Örneğin;

71 tam sayısını 18' bölelim. sonuç= 3,9444 bu sayı da saate çevirmek. örneğin 3,9444 sayısının saat formatı 3 saat 47 dakika olsun 3 saat 47 dakikanın 18 ile çarpımı sonucu 71 olmalı ya da en yakın sayı olmalı. Bunu excel de nasıl yapabilirim? ilginize teşekkürler.

Excel'de 1, tarih açısından bir tam gün demektir, yani 24 saate eşittir. Ona göre sorunuzu tekrar değerlendirin isterseniz.

Merhaba Arkadaşlar;

Konu başlığından da anlaşılacağı gibi tam sayıyı saat formatına dönüştürüp tekrar başka bir tam sayıya bölerek sonucu saat formatına dönüştürmek. Örneğin;

71 tam sayısını 18' bölelim. sonuç= 3,9444 bu sayı da saate çevirmek. örneğin 3,9444 sayısının saat formatı 3 saat 47 dakika olsun 3 saat 47 dakikanın 18 ile çarpımı sonucu 71 olmalı ya da en yakın sayı olmalı. Bunu excel de nasıl yapabilirim? ilginize teşekkürler.

.

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

sayın YUSUF44 yapmak istediğim işlemin çok fazla detay içermediğini tahmin ettiğim için örnek dosya hazırlamadım.

sayın yurttas'in paylaştığı örnek sorumun tam olarak cevabı oldu. yapmak isteyipde yapamadığım tam olarak buydu. yardımlarınız için teşekkür ederim.

merhabalar, benim de bu konuda bir problemim var fakat dosyayı görüntüleyemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Geri