Sefa.N
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2016 ProPlus Türkçe
Merhabalar.
Sıfır düzeydeki formül bilgimle, sağdan soldan bakarak/izleyerek kör topal bir şekilde bir takvim oluşturabildim ancak isteklerimi tam olarak karşılayabilecek yeterlilikte olmadı. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Hazırlamaya çalıştığım takvimde neleri yapmaya çalışıp da beceremediğimi ekteki dosyada açıkladım ama bir de burada dile getireyim.
Esenlikler dilerim.
Sıfır düzeydeki formül bilgimle, sağdan soldan bakarak/izleyerek kör topal bir şekilde bir takvim oluşturabildim ancak isteklerimi tam olarak karşılayabilecek yeterlilikte olmadı. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Hazırlamaya çalıştığım takvimde neleri yapmaya çalışıp da beceremediğimi ekteki dosyada açıkladım ama bir de burada dile getireyim.
- B2 ve B3 hücrelerimdeki Yıl ve Ay bilgileri mevcut haliyle elle girilerek değişiyor. Bunun yerine ilgili hücrelerin yanına yerleştirdiğim kaydırma çubukları ile bu kısımları değiştirebilmeyi amaçlıyorum.
- Oradan buradan bulduğum kodlarla hazırladığım 5. satırdaki tarihlerin geçmiş aya ait günleri, bu satırdaki ilgili hücrelerde görünmüyor. Bunların gri metin rengi ile görünmesini hedefliyorum.
- Bir üstteki amacıma paralel olarak 9. ve 10. satırlardaki hücrelerde de gelecek aya ait günlerde aynı sıkıntıyı yaşamakla birlikte bu ortadan kaldırıp gelecek ayın günlerini yine gri metin rengi ile görebilmeyi hedefliyorum.
- Excel dosyasını açtığımda, bugün hangi güne aitse takvimdeki o güne ait olan hücreyi kırmızı metin rengi ile vurgulamak istiyorum.
Esenlikler dilerim.