• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Takvim hatası

Excel Vers. ve Dili
2010 Almanca
Merhaba arkadaşlar,

microsoft office sitesinde işime yarayacak bir takvim şablonu buldum fakat günleri hatalı gösteriyor düzeltmeyide başaramadım yardımcı olabilirmisiniz.

Örn. 01 Ocak 2014 Çarşambaya denk geldiği halde bu şablonda Perşembe görünüyor.

Formüllerini pek anlayamadım..

http://office.microsoft.com/tr-tr/templates/TC103458077.aspx

Ekli dosyalar

. . .

B6 hücresindeki (B6:H6 aralığı) formülü aşağıdaki şekilde değiştirin. Bizim takvimimize göre Pazartesi başlangıç, yurtdışında Pazar başlangıç.

Kod:
=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(TARİHSAYISI(" 1. "&AyAy&AyYıl);[B][COLOR="Red"]2[/COLOR][/B])=SÜTUN(A$1);1;EĞER(UZUNLUK(A6)>0;A6+1;""))

. . .

bir sorum daha olacaktı;
ödevler sayfasında yer alan tarihlereki ödev bilgisini ay takvimi sayfasındaki ilgili tarihe "Ödev tarihi!" uyarısı olarak atıyor aşağıdaki formül ile:

=EĞER(UZUNLUK(B6)=0;"";EĞER(EĞERSAY(Ödevler[BİTİŞ TARİHİ];TARİH(AyYıl;AyAyNumarası;B6))>0;"Ödev tarihi!";""))

Ödev tarihi! yazısı yerine ödev tarihi sayfasında B sütununda yazan açıklamayı yazdırabilirmiyiz?

düşeyara formülü ile denedim fakat başarılı olamadım.

Daha açık olmak için:

Ödev 1 29.03.2013

29.03.2013 tarihine ay görünümünde geldiğimizde Ödev tarihi! yazmakta
Ben Ödev 1 yazmasını sağlamak istiyorum..

. . .

Ancak aynı güne birden fazla not girerseniz, sadece bir tanesi ekrana gelir.

. . .

B7 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(UZUNLUK(B6)=0;"";EĞER(EĞERSAY(Ödevler[BİTİŞ TARİHİ];TARİH(AyYıl;AyAyNumarası;B6))>0;İNDİS(Ödevler!$B:$B;KAÇINCI(TARİH(AyYıl;AyAyNumarası;B6);Ödevler!$C:$C;0));""))

Hüseyin beyin belirttiği gibi aynı tarihe birden fazla ödev yazarsanız ilk sıradaki görüntülenir.

Tümünü görüntülemek için dizi formül kullanmak gerekir.

Merhabalar,

elinize sağlık. şu an için zaten aynı tarihe birden fazla giriş yapılmasını planlamıyorum.
çalıştığım dosyayı ekte gönderiyorum.
Tatil günlerini girmeye çalıştım aynı zamanda ramazanın günlerinide yazdım fakat formülü kullandığım halde yanlış bilgiler giriyor. Sebebini anlamadım kontrol edermisiniz?

Ekli dosyalar

. . .

Formüller menüsünden > Hesaplama Seçeneklerini >
Otomatik yapın.

B8 hücresi için formül. Sağa doğru çoğaltın. Aşağıya doğru çoğaltmalarda belirttiğim kısma dikkat edin.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS('TO DO'!$B$4:$B$92;KAÇINCI(TARİH(AyYıl;AyAyNumarası;[B][COLOR="Red"]B6[/COLOR][/B]);'TO DO'!$C$4:$C$92;);1);"")

. . .

Son düzenleme:
harika..nasıl gözden kaçırmışım kusura bakmayın sizleride böyle basit şeyler için meşgul ediyorum.

Peki bu konu hakkında son bir sorum olacaktı.
bu takvimde örneğin 2014 yılının aylık takviminin çıktısını tek seferde almak istiyorum. Ne yapmam gerekir.
Bu tablo ile çünkü manuel olarak ayları seçerek tek tek çıktı almak gerekicek.
Bunun basit bir yolu varmı?

. . .

Bir yıla ait tüm ayların çıktısını tek seferde almak için makro kullanmanız gerekiyor.

Kod:
Sub kod()
    ay = Range("F2")
    For i = 1 To 12
        Range("F2") = i
        Sheets("Ay Görünümü").PrintOut
    Next i
    Range("F2") = ay
End Sub

. . .

Exceli günden güne daha çok seviyorum. Dilini anladıktan sonra hayatı kolaylaştırıyor. Teşekkürler

makro ile tek bir pdf e yazdırmanın yolu varmı (veya ayrı bir excel sayfasında tüm ayları görüntülemenin?)? Örneğin 3 yıllık bir plan yapıldı 2014-2016 ve bu yılları tek bir pdf olarak kayıt etmek istersek ne yapmamız gerekiyor?

Son düzenleme:
Çok Amaçlı Ajanda Takvim

Ekteki Ajanda +Takvim de bir sayfada yazdığım notları, gününe göre takvimde gösteriyor. Bu konu başlığındaki takvim daha güzel bunun gibi hatırlatmalı yapabilirmiyiz ?

Birde hatırlatma günü geldiğinde, excell sayfası kapalı olsa dahi otomatik o tarihte açılsa veya bir şekilde uyarı verse süper olur. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Exceli günden güne daha çok seviyorum. Dilini anladıktan sonra hayatı kolaylaştırıyor. Teşekkürler

makro ile tek bir pdf e yazdırmanın yolu varmı (veya ayrı bir excel sayfasında tüm ayları görüntülemenin?)? Örneğin 3 yıllık bir plan yapıldı 2014-2016 ve bu yılları tek bir pdf olarak kayıt etmek istersek ne yapmamız gerekiyor?

konu arada kaynadı sanırım..şimdiden teşekkürler

bir fikri olan varmı?

Geri