• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Takip dosyasi icin birden fazla formülün birlikte yazilimi

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhabalar,

icinden cikamadigim bir excel sorunum var. Siparislerim icin bir takip dosyasi olusturmak istiyorum ancak macro kullanmak istemiyorum formülle yapmak istiyorum. Örnek bir dosya olusturdum. "Girdi" sayfasi benim takip ettigim durumlarin son tarihlerini gösteriyor ben manuel olarak giriyorum bu tarihleri. "Sistem" sayfasi SAP`den gelen sistemdeki bilgileri iceriyor. "Takip" sayfasi benim formülü yazmak istedigim yer.

Takip sayfasindaki E2 hücresine yazmam gereken formül ; "takip" sayfasinda C2 hücresindeki kodu "sistem" sayfasinda B:B sütununda ara ve bulundugu satirda "aa" ya denk gelen tarihe git. Bu tarihi "girdi" sayfasindaki "aa" tarihi ile kiyasla. Eger "girdi" sayfasindaki "aa", "sistem" sayfasindaki "aa"dan 10 gün daha büyükse takip sayfasindaki formül hücresi(E2) sari olsun. Eger "girdi" sayfasindaki "aa" kücükse yani tarih coktan gecmisse hücre kirmizi olsun. Eger 10 günden uzun bir süre varsa hücre yesil olsun. Ayni formulü "takip" üzerinde bb cc dd ee ff... icin uygulayacagim.

Birden fazla formülü birarada yazmak istiyorum ama basaramadim. Formülle mümkün degilse macro olarak nasil yazabilirim? Yardimlarinizi bekliyorum. Tesekkürler..

Ekli dosyalar

Çok karışık tarif etmişsiniz ama anladığım kadarıyla düşeyara ve koşullu biçimlendirme işinizi çözecektir. Ek dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Tesekkür ederim ancak bu sayfalar sadece 10 ar satir icermiyor ve sistem sayfasi güncelleniyor.1000 tane kod icin hergün ayri ayri kontrol edip kiyaslama yapamam sizin gönderdiginiz dosya üzerinde yaptiginiz gibi. bu yüzden takip sayfasinda hücre icine uzunca bir formül yazmam gerekiyor ve böylece takipteki kodun teslimatinin yaklasip yaklasmadigini bu formülle görebilecegim.

Takip sayfasi üzerinde E4 hücresine
=VLOOKUP($C4;Sistem!$A$1:$I$11;4;FALSE) formülünü yazinca 01.09.2015 sonucunu almak istiyorum ancak N/A veriyor. Nerede yanlislik yapiyorum acaba?

Örnek dosyada takip sayfasindaki formüllerimde nerede yanlislik yapiyorum yardimci olabilirseniz cok sevinirim. düseyara formülünü uygulayinca sistem sayfasindan gelmesi gereken tarihler N/A olarak görünüyor. Lütfen yardiminiza ihtiyacim var. Tesekkürler..

Ekli dosyalar

Formülünüz

Kod:
=DÜŞEYARA($C2;Sistem!$A$1:$I$11;4;YANLIŞ)

şeklinde. Burda A sütununda arama yapılmasını belirtmişsiniz. Ancak sistem sayfasında A sütununda herhangi bir veri yok. Kodlar B sütununda yer alıyor. Formülü aşağıdakiyle değiştirmeniz gerekir:

Kod:
=DÜŞEYARA($C2;Sistem!$B$2:$I$11;3;YANLIŞ)

Eğer #YOK hatası almamak istiyorsanız aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($C2;Sistem!$B$2:$I$11;3;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA($C2;Sistem!$B$2:$I$11;3;YANLIŞ))

Formülü yan sütunlara kopyaladığınızda doğru sonuç için ise aşağıdaki formülü kullanmalısınız:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($C2;Sistem!$B$2:$I$11;SÜTUN(C1);YANLIŞ));"";DÜŞEYARA($C2;Sistem!$B$2:$I$11;SÜTUN(C1);YANLIŞ))

Formül ise yariyor. Cok tesekkür ederim yardimlariniz icin

Geri