• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tabloya, belli bir hücreye adı yazılan sayfadan bilgi çağırma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Örneği ekli çalışma kitabında “Ana” ve “Kart” sayfaları ile devamında çok sayıda (Sayfa1, Sayfa2 ….) sayfalar var. “Ana” sayfada B1 hücresine hangi sayfanın adını yazdıysam, o sayfadaki bilgilerin, “Kart” sayfasına çağrılmasını istiyorum. Bunu yapabilmenin başka bir yöntemi var mı ?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

B1 hücresine yazıp alt satırlara kopayalayın.

Kod:
=DOLAYLI("'"&Ana!$B$1&"'!B"&SATIRSAY($B$1:B1))

.

Başka sayfadan veri alma

Arkadaşlar ürün kodunu girerek ürün ismini tanıtmak istiyorum ama olmuyor yardımcı olabilirmisiniz

Ekli dosyalar

Nereye ne yapmak istediğiniz tam anlaşılmıyor, en azından anlatmanız gerekir ama şu formülü;
Kod:
=EĞER(C8="";"";DÜŞEYARA(C8;ÜRÜNLER!B:J;2;0))
şablon sayfasının I8 hücresine yapıştırıp bir deneyiniz...

tşkr ederim kardeşim bakayım sorun çıkarcakmı.şimdilik bir sorun yok.en azından size tşkr etmek için bitmeden cvp yazayım dedim.bu arada tşkr ederim

günaydın kolay gelsin kardeşim.dün vermiş olduğun cevaba istinaden şablona uyguladım.bu seferde verimlilik yüzdeleri ( performans,oee ) etkilenmiyor.şablondaki sayfanın yanında sayfanın dışında gizli görünen değerler ' yok, değer ' kelimeleri yazıyor.sebebi nedir acaba.oysa dün sizin dediğinizi şablona uyguladığımda ürünler istediğim gibi çıkıyordu.

KOLAY GELSİN

Merhaba,

Öncelikle düşeyara formülünün sonundaki aralık ölçütünü atlamışsınız.

DÜŞEYARA($C8;ÜRÜNLER!$B:$H;6;0)

Verileri sıralı olmadığı için yukarıdaki gibi formülün sonuna 0 yazmanız gerekir.

Diğer bir konu ise, neden ara formülünü kullanarak olmayana Yok yazdırmak istediğiniz, zaten düşeyara formülü veriyi bulamadığı zaman Yok hatasını kendi verir.

Son olarak verileriniz sıralı değilse ara formülü doğru sonuçları üretmez.

Bu doğrultuda sizden gelecek cevaba göre formülü yeniden düzenlerim.

en başta yardımlarınız için tşkr ederim.şablonun sağında formulllü olan dosyamı göndermemişim yanlışlıkla kusura bakmayın.en son halini gönderiyorum şuan. veriler hazırken neden üretim adedini girdiğimde performanslar etkilenmediği,

bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.isterseniz siz bir deneyin tabloyu gerçekten şu şekilde olsa iyi çalışır diye. ürünler kısmında ekleyeceğim şeyler olcak tabi,ama istiyorum yeni bir ürün eklediğimde de ürün kodunu girdiğimde ismi çıksın şablonda.gerçi bunu dün murat arkadaşımız nacizane fikrini söyledi yardımcı oldu.şimdilik onda sorun yok ama üretim adedini girdiğimde verimlilik değerleri etkilenmiyor.şimdiden yardımlarınız için tşkr ederim

Ekli dosyalar

Tablonuzu detaylı inceleyecek vaktim yok maalesef, fakat ilk bakışta söyleyebilirmi ki, eklediğiniz düşşeyara formülllerine; örneğin BG8 hücresindekini aşağıdaki yapıyla değiştirmenizi tavsiye ederim, bu şekilde değer hatalarından kurtulursunuz.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($C8;ÜRÜNLER!$B:$H;6;0));0
 ;DÜŞEYARA($C8;ÜRÜNLER!$B:$H;6;0))

.

ömer bey rahatsız ediyorum ama benim bu oee tablosunu yeni alınan makinalarda kullanmam gerek.çünkü biri tarafından hazırlanmış olan bu tablonun asıl sahibinede ulaşamıyorum.yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden tşkrler.

Iyi çalışmalar

Geri