• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablonun Satır Yüksekliğini Hücreden Aldırmak

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
Arkadaşlar merhaba, sürekli güncellenen bir tablom var fakat her seferinde "tabloyu yeniden boyutlandır" diyerek uzatmak zorunda kalıyorum. Yapmak istediğim bir makro ile o sayfaya tıkladığımda çalışarak satır yüksekliğini bir hücreden alacak, tabloyu o satıra kadar büyütecek bir çözüm. Bunun makrosuz sadece formül ile de belki bir çözümü vardır bilemiyorum. Daha anlaşılır olması için dosya ekledim. Şimdiden tüm yardımlara teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba, sayfanın kod bölüme ekleyin, K1 hücresine yazılan değeri tablo alanına uygular.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Selection.Count > 1 Then Exit Sub
    If Target.Address = "$K$1" Then
        ActiveSheet.ListObjects("Tablo1").Resize Range("$C$3:$H$" & Range("K1"))
    End If
End Sub

Merhaba, sayfanın kod bölüme ekleyin, K1 hücresine yazılan değeri tablo alanına uygular.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Selection.Count > 1 Then Exit Sub
    If Target.Address = "$K$1" Then
    End If
End Sub

Merhaba, yardımız için çok teşekkür ederim fakat çalışmadı. Hiç bir hareket yok hata da vermiyor.

Pardon K1 hücresini güncelleyince çalışıyormuş fakat K1 hücresi de formüllü kendi değiştiriyor rakamı ben elle değiştirmiyorum. O yüzden makronun başka sayfadan tablonun olduğu sayfaya tıklanınca çalışıp o hücrede yazan satıra getirmesi gerekiyor.

Sayfadaki kodu aşağıdaki ile değiştirin. Tablonun olduğu sayfayı açtığınızda tablo alanı güncellenir.
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
End Sub

Rica ederim.

Geri