• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablolar ve sayfalar arası bağlantı kurma.

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel2003
Merhaba arkadaşlar,

Ekde montaj, kesim ve keşif olmak üzere 3 adet tablo bulunmakta. Zamanla artan ve takibi zorlaşan listelerimi bir formata sokmak istiyorum bu sebeple;
Yapmak istediğim ilk başta yer alan montaj tablosunda girdiğim verilerin kesim listesine ve 2. sayfadaki başlıkların altında kendi yerlerine aktarılmasıdır. Montaj listesi yer sırasına, kesim listesi ise cins, model kalınlık ve en'ine göre sıralanmıştır. Keşifde ise her modelin ayrı başlığı bulunmaktadır. İçerik olarak aynı fakat sıralaması farklı olan bu veriler arası bağlantı kurmamız mümkün müdür?
Tabloda yapmak istediğimi anlatma çalıştım.
Yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum...

Ekli dosyalar

Arkadaşlar yokmudur yardımcı olabilicek kimse?
Böyle birşey yapmam mümkün mü, yoksa boşuna mı uğraşıyorum? En azından fikir edinsem bile bir aşama kaydetmiş olacağım..
Teşekkürler...

Merhaba

Metraj tablosu, kesim listesi ve keşif olarak bakıldığında işin doğası itibariyle çok fazla kriter var.
Her kriteri değerlendirip uygun bir tabloya aktarmak formüllerle çok zor olduğu gibi makro ile de epey sıkıntılı olur.
İsteklerinizin tamamını karşılayacak bir çözüm bulma şansınız zayıf. Hem çok fazla kriter var (zamanla, rıht, süpürgelik, limonluk vs gibi imalat kalemleri de listeye dahil olacaktır) hem de bu kriterlere göre formül ile başka bir tabloya aktarmak uzun zaman alacaktır.
Kaldı ki yapmak istediğiniz tablo ne işe yarar, nasıl bir çalışmadır bir çok arkadaşımızın ilgi alanında değildir.

Bence tek bir tabloda tüm kriterleri düşünerek her malzemenin cinsi, kullanım yeri, ölçü vs için ayrı sütunlarda hesaplama yapmaktır.
Bu işlemi tek tabloda yapabilirsiniz, komplex bir yapı olur ama tüm istediklerinizi tek sayfada görebilirsiniz.

Maalesef yapmak istediğinizi bilmeme rağmen size yardım edecek kadar vaktim yok.
Vakit olsa bile bu tablonun hazırlanması gerçekten uzun zaman alacaktır.

Şimdilik kendinize göre en uygun yolu bulup ona göre hareket edin demekten başka yol gösteremeyeceğim.

Süleyman Bey,
Farkındayım zor ve karmaşık bir çalışma ama zamanla benzer bir çalışma ortaya koymam gerekiyor. Hiç değilse kesim ve montaj kısmını halletmeliyim.
Vaktinizı ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum..
Çalışmalarınızda başarılar..

Merhaba,
Özet Tablo ile sorununuzu çözebilirsiniz sanıyorum.İstediğiniz verileri yanyana çağırır,değerlendirme yapabilirsiniz.Bence Özet tablo kullanmalısınız.

Özet tablo derken tam olarak anlayamadım?
Peki keşif tablosunu iptal etsek, montaja girdiğim verilerin otomatik olarak sıralı bir şekilde kesim tablosuna aktarılması mümkün müdür?

Özet tablo örnek resmi ektedir.İnceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• montaj.jpg
    montaj.jpg
    102.9 KB · Görüntüleme: 23
Geri