• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tablolar sıralaması ile ilgili

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli tabloda sorumu ilettim sarı dolgulu yerlerde el ile yazdığım sayıların formülle bulunuşunu yapabilirmiyiz.

Ekli dosyalar

sorumu daha kısaltarak tekrar gönderiyorum
sarı dolgulu yerdeki sayıları formülle nasıl buldurum.
(Kısaca Her firmanın kendi içinde sıralaması) her 4 satırda bir aynı numara olcak aynı firma ise 1 er aratarak ilerleyecek değişik firmaya rastlarsa 1 den başlayarak aynı mantıkta sıralanacak.

Ekli dosyalar

Üstadların müsadesiyle;

D4 hücresine formülü kopyalayıp aşağı doğru sürükleyin.
Kod:
=EĞER(ÖZDEŞ(C4;C3);EĞER(MOD(SATIR(A4);4)=0;D3+1;D3);1)

Merhaba,

Harfler her zaman bu şekilde sıralı mı?

.

sayın ömer hocam
harfler arasında anlamsal bir bağlantı yok oralara firma isimleri gelecek ve farklı farklı.

sayın mehmetmet Özdeş fonksiyonu kulanmışsınız formüld esonuçlar doğru özdeş nasıl bir fonksiyon neyi buluyo bulduruyo

sayın mehmetmet Özdeş fonksiyonu kulanmışsınız formüld esonuçlar doğru özdeş nasıl bir fonksiyon neyi buluyo bulduruyo

iki hücre birbiri ile özdeş karakterler içeriyorsa DOĞRU farklılık varsa YANLIŞ döndürür. Yani iki hücredeki karakterlerin aynı olması gerekmektedir.(nokta, virgül ve büyük harf, küçük harf faklı ise yanlış verir.)

Benim atladığım konuyu Ömer Hocam yakaladı. Ben listeyi sıralı düşündüm. listede ünvanlar bu şekilde sıralı gelmezse benim formülüm işe yaramaz.

bir nevi EĞER(C4<>C3;....) bu mantıkta formüle devam ettiniz yani.

Sizin yazdığınız formülde "farklı ise" mantığı var. Özdeş formülünde "birbirinin aynı ise" mantığı...

anladım sayın metmetmet
alternatif formüller de yazılabilir mi bu sorum için

Mutlaka vardır. benim aklıma gelen dediğim gibi sıralı olması koşuluyla işlerliği olan bir formül.
üstadlardan daha güzel cevaplar alabiliriz.

sayın ömer hocam
harfler arasında anlamsal bir bağlantı yok oralara firma isimleri gelecek ve farklı farklı.

Söylemek istediğim bu değildi.

Örneği oluştururken sistematik oluşturmuşsunuz.

1) Farkı farklı firma ismi olsa da firma isimleri sıralı mı olacak.
2) Örnekte tüm firmalar 4 ve 4 ün katları kadardır. Bir firmadan 7 yada 3 yad 2 vs.. olursa ne olacak?

.

Geri