• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodan veri çekemiyorum

sahika51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2019
Ustalar selamun aleyküm
Yardımınıza ihitiyacım var. ekteki dosyada üç farklı öğrenciye ait bilgiler var.(Bu arada bilgiler fake). Ben sayfa ikiye bu bilgileri düzgün bir şekilde çekmek istiyorum. (Yaklaşık 600 öğrenci için bunu yapmam lazım). Sayfa2 nin a hücresine numarayı getirip sağa sürüklediğimde farklı bilgiler geliyor.a4 e gelip =a3+30 Aşağı sürüklediğimde yine olmuyor. Bu konuda makroda olabilir. veya formulde olabilir yardımınızı bekliyorum. Teşekürler

Ekli dosyalar

Daha kısa ve basit çözümler de olabilir.

Ekteki dosya işinizi görecektir ama belki sayı çok artarsa yavaş çalışabilir. Daha basit çözümler de gelecektir umarım. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Kardeşim çok teşekkür ederim tam istediğimde buydu. Bir yerde daha takıldım yardım edersen sevinirim.yeşil alana yazdığım veri otomatik c3 e geliyor ama d3 ten r3 e kadar olan veerileri düşeyara formülüyle çekemiyorum.

Bu iki dosyanın birbiriyle alakası yok değil mi? Çünkü ilk dosya ile bu dosya çok farklı.

Sayfa2'deki öğrenci numaralarının tipleri farklı. Sıkıntı orada. O sayıları ya farklı bir şekilde girin veya sayıya çevirmenin yöntemlerini araştırın, bulamazsanız yardımcı olayım.

aslında dosyalar farklı gibi görünsede iki farklı çalışmayı birleştirdi. Öğrenci numarası bölümüne T.C girişi yaptığımda sorun olmuyor. İlginize teşekkür ederim. Ben sayfa2 de farklı bir sütüna a harfi yazıp numarayı birleştirme yaptım. Aynı işlemi sayfa bir de de yapıp harflerin olduğu yerleri gizledim oldu. Şimdilik böyle çözdüm. Çok sağolun.

Geri