• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tablodan değer bulmak.

Excel Vers. ve Dili
2007 vba
siteden araştırdım bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

akım değeri girdiğimde akım sütünuna bakıp girdiğim değerin hangi iki satır arasında olduğunu bulacak ve iki satırdan büyük olanına karşılık gelen kesit değerini yazacak. Örneğin akım olarak 120 verdiğimizde 100 ile 130 un arasında olduğunu bulacak ve 130 un karşısındaki 25 değerini yazacak

Ekli dosyalar

siteden araştırdım bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

akım değeri girdiğimde akım sütünuna bakıp girdiğim değerin hangi iki satır arasında olduğunu bulacak ve iki satırdan büyük olanına karşılık gelen kesit değerini yazacak. Örneğin akım olarak 120 verdiğimizde 100 ile 130 un arasında olduğunu bulacak ve 130 un karşısındaki 25 değerini yazacak

Ekteki Dosyayı İncelermisiniz

Ekli dosyalar

.

B20 hücresine;

Kod:
=INDEX(A2:B16;MATCH(SMALL($B$2:$B$16;COUNTIF($B$2:$B$16;"<"&B19)+1);B2:B16;1);1)

yazın.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

ilgilenen arkadaşlara çok çok teşekkürler. açıkcası ilgilenen olmaz diye korkuyordum. yardımsever insanların olduğunu gördüğüm için sevindim. excel03 olayı makroyla çözmüş. dosyası çalışıyor. ama her işlemde buton tıklamak gerekiyor. Huseyinkis ve yurttas bu işi formülle bitirmişler. Ama Huseyinkis in yaptığı nedense çalışmadı. galiba ben ne yapmak istediğimi tam anlatamadım. Fakat yurttas tam da istediğim şeyi yapmış. artık excel le ilgili sorunlarımı çözecek birilerinin olduğunu biliyorum. tekrar teşekkür ederim.

Geri