• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablodaki bilgileri bulup değiştirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Sorum için ne gibi bir yöntem kullanılır bilemiyorum. Forumu incik boncuk ettim soruma cevap bulamadım yardımlarınızı rica ediyorum.. :???:

Amaç: 2 farklı sayfa bulunuyor "Giriş Ekranı" ve "Çıktı Ekranı" adları üzerinde Giriş ekranından girişler yapılıp. Çıktı Ekranında da girişlerin yazılacağı Tablo var.

Not:Çıktı Ekranındaki tablo boyutu ve yazı fontunun özellikleri değişmeyecek şekilde kalacaktır. Çalışmayı ek olarak ekliyorum.

2 farklı isteğim var bilmiyorum imkanlılar mı ama yardımcı olursanız çok sevinirim.

1)Liste numarasına 1 yazdığımızda Tablonun 1. sırasındaki satırı komple karşımıza getirip değişlik yapabilmek.
2)Basit bi şekilde ayarladığım yerlere girilen bilgileri herhangi bi Buton sayesinde Tabloya geçirmek.

İlginiz için çok teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Merhaba,
Ekteki örneği inceleyin.
Giriş sayfasında d4'e satır numarası girin ve diğer bilgi girişlerini girerek kaydet'e bastığınızda verilerinizi diğer sayfadaki tabloya aktarır.
d4'e numara girdiğinizde eğer diğer sayfada bilgi varsa o bilgileri tabloya taşır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. d4'e sayı girdiğimde direk Run-time error '424' hatası çıkıyor "object required" yazıyor altta seçebileceğim seçenek olarakta End, Debug, Help butonları var, bilginize :/

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. d4'e sayı girdiğimde direk Run-time error '424' hatası çıkıyor "object required" yazıyor altta seçebileceğim seçenek olarakta End, Debug, Help butonları var, bilginize :/
Merhaba,
Dosyayı güncelledim. Yeniden deneyebilirsiniz.

Kusuruma bakmayın ama bu sefer de diyelim rakamı giriyoruz eğer tabloda o rakama ait satırda bilgiler varsa güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor sıkıntı yok. Fakat değişiklik yapıp kaydet dediğimde hiç birşey yapmıyor kaydetmiyor yani. Aynı şekilde diyelim 1. satır boş, bizde 1 yazdık sonra listeyi doldurduk kaydet dedik kayıt yapmıyor, ilgilenirseniz çok sevinirim.. Sabırla bekliyorum.

Evet, haklısınız. Butona atama yapmayı unutmuşum. Birkaç düzenleme ile birlikte dosyayı güncelledim. Yeniden deneyebilirsiniz.

Minik bişi biraz gıcık olmuş numara girmeden kaydet denildiğinde tablonun başlıklarını siliyor ama olsun önemli değil aklınıza ellerinize sağlık. Nefis oldu, çok teşekkür ediyorum zamanınızı ayırıp yardım ettiğiniz için...

Selamlar,

Size önerilen kodu aşağıdaki şekilde değiştirirseniz istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Kod:
Sub Kaydet()
    If Range("D4") = "" Then
    MsgBox "İşleme devam etmek için lütfen liste sıra numarası giriniz !", vbCritical
    Range("D4").Select
    Exit Sub
    End If
    [d5:d14].Copy
    Sheets("Çıktı Ekranı").Cells([d4] + 9, "b").PasteSpecial Paste:=xlValues, Transpose:=True
    [d4:d14].ClearContents
    MsgBox "Düzenleme aktarıldı."
End Sub

Syn. yecolakoglu;
Daha önce yapmış olduğum bir çalışmayı isteğinize uygun biçimde uyarlamaya çalıştım. İşinize yararmı bilmiyorum. Bazı eksikeri ve hataları varsa düzeltmeye çalışırım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri