• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tabloda seçien kritere göre sadece veri olan sütunlara göre yeni bir tablo yapma

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli dosyamda sorumun açıklamalarını ilettim aynı dosya içinde 2 durum için sorum olacak.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Birinci sorunuz için,

Sütun harflerini bulmak için,

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($D$4:$K$4;TOPLA.ÇARPIM(--(KÜÇÜK((KAYDIR($D$5;KAÇINCI($N$3;$C$5:$C$8;0)-1;;;8)>0)*SÜTUN($A$1:$H$1);EĞERSAY(KAYDIR($D$5;KAÇINCI($N$3;$C$5:$C$8;0)-1;;;8);"")+SÜTUN(A1)))));"")

Sayıları bulmak için,

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(KAYDIR($D$5;KAÇINCI($N$3;$C$5:$C$8;0)-1;;;8);TOPLA.ÇARPIM(--(KÜÇÜK((KAYDIR($D$5;KAÇINCI($N$3;$C$5:$C$8;0)-1;;;8)>0)*SÜTUN($A$1:$H$1);EĞERSAY(KAYDIR($D$5;KAÇINCI($N$3;$C$5:$C$8;0)-1;;;8);"")+SÜTUN(A1)))));"")

sayın kuvari çözüm için teşekkrü ediyorum çözümü asıl tabloma uyarlamaya çalışıyorum
alternatif çözümleride beklemekteyim.

Merhaba,

Bütün formüller dizi formülüdür.

2.soru için,

Sütun harflerini getirmek için,

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($W$4:$AD$4;KÜÇÜK(--(DÇARP(DEVRİK_DÖNÜŞÜM(--(--EĞER($V$5:$V$9=$AG$3;$W$5:$AD$9)>0)*SÜTUN($A$1:$H$1));SATIR($1:$5)^0)>0)*SATIR($1:$8);SATIR(DOLAYLI("a"&TOPLA.ÇARPIM(--DEĞİL((DÇARP(DEVRİK_DÖNÜŞÜM(--(--EĞER($V$5:$V$9=$AG$3;$W$5:$AD$9)>0)*SÜTUN($A$1:$H$1));SATIR($1:$5)^0)>0)*SATIR($1:$8)>0))+SÜTUN(A1)))));"")

İsimleri getirmek için,

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($V$5:$V$9;TOPLA.ÇARPIM(--(KÜÇÜK((($V$5:$V$9)=$AG$3)*SATIR($1:$5);EĞERSAY($V$5:$V$9;"<>"&$AG$3)+SATIR(A1)))));"")

Sayıları getirmek için,

Kod:
=EĞERHATA(KAYDIR($W$5;KÜÇÜK(--($V$5:$V$9=$AG$3)*SATIR($1:$5);EĞERSAY($V$5:$V$9;"<>"&$AG$3)+SATIR(A1))-1;KAÇINCI(AH$4;$W$4:$AD$4;0)-1;;8);"")

Dosyayı da ekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın kuvari çok teşekkür ederim çözümler için

merhaba sayın hocalarım
bu sorum için kuvari hocamın çözümünü bugün kullanacaktım fakat kendi tabloma uyarlayamadım
sorumda 2 tane durum var ve her 2 durum için çözüm var (syn kuvari)
ben çözümün ilk kısmındaki aralıkları değiştirerek aynı sonucu veren formüle dönüştürdüm. açık kahverengi kısım
ama 2. bölümdeki kuvarinin çözümündeki aralıklar kısmını değiştiremedim
ilk düzelttiğim formüldeki gibi değiştirebilirmiyiz.

Ekli dosyalar

benim gerçekte formülü uygulayacağım çalışmam nerdeyse 1000 satır ve 50 sütundan oluşuyo
sayın kuvari nin çözümünden başka alternatfi çözümler varsa onu kullanmak istiyorum
sayın kuvarinin çözümünü bir türlü uygulayamadım.

Yardımcı alanlar kullanarak bir örnek hazırladım. Deneyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Hocam
çözümünüzü asıl dosyama uyarlamaya başladım
çok teşekkür ederim.

Korhan hocam sizden gelen çözümde W3 hücresinde yer alan formülde
"=EĞER(VE(EĞERSAY($V$5:$V$5000;$AG$3)>0;TOPLA.ÇARPIM(($V$5:$V$5000=$AG$3)*(W$5:W$5000<>"")));MAK($V3:V3)+1;0)

kırmızıyla yazılan koşulu formüle neden ekledik hemen yanındaki topla çarpımın verdiği koşul var iken

Dosyanız ile uğraşırken fazladan eklemiş olabilirim. Silebilirsiniz.

anladım hocam sizin yönteminizle adım adım ne yaptığınızı anlamış oldum.
çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri