• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tabloda Değişen Bilgilerin Cetvelde Sıralanması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli Arkadaşlar,
Ekli örnektede açıklamaya çalıştığım konu şu:Bir tablo var.İçerisindeki bilgileri açılır kutular yardımıyla değiştirip çıktı alıyorum.Sonra değiştiriyorum.İşte her bilgileri değiştirip kaydet düğmesine bastığımda TABLO daki bilgiler CETVEL sayfasında sıralansınlar istiyorum.İlginize ve bilginize sunulur.Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Öyle olmaz.
Bir buton olur.Tıklayınca diğer sayfaya aktarırsın.
Her veriyi girince butona tıklayınız.
Dosyanız ektedir..:cool:
Kod:
Sub aktar_59()
Dim sh As Worksheet, sat As Long
Sheets("TABLO").Select
Set sh = Sheets("CETVEL")
sat = sh.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
If sat >= 65533 Then
    MsgBox "CETVEL sayfasında sayfa doldu." & vbLf & "Kayıt Gilirmedi", vbCritical, "UYARI"
    Exit Sub
End If
If Not IsDate(Range("B16").Value) Then
    MsgBox "GİDİŞ TARİHİ boş" & vbLf & "Kayıt Yapılmadı", vbCritical, "UYARI"
    Range("B16").Select
    Exit Sub
End If
sh.Cells(sat, "A").Value = Cells(16, "B").Value
sh.Cells(sat, "C").Value = Cells(13, "A").Value
sh.Cells(sat, "E").Value = Cells(17, "B").Value
sh.Cells(sat, "E").NumberFormat = "hh:mm"
sh.Cells(sat, "F").Value = Cells(17, "E").Value
sh.Cells(sat, "F").NumberFormat = "hh:mm"
MsgBox "CETVEL sayfasına veriler başarı ile aktarıldı." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"

End Sub

Ekli dosyalar

Teşekkürler

Sayın Evren GİZLEN,
Çok güzel olmuş,elinize,emeğinize sağlık üstadım.Saygılarımla...

İlişkilendirme

Sayın Evren GİZLEN,
"Tabloda değişen bilgiler cetvelde sıralansın"konu başlığına getirdiğiniz çözümü ekli cetvele uyarlamaya çalıştım,fakat başaramadım.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Nereye ne kaydedilcek belli değil.Misal kaydedilecek sayfa nerde ve sütun başlıkları nedir?
Hazırlarsanız bakabilirim.:cool:

Yeni cetvel

Sayın Evren GİZLEN,
2 Nolu Mesajınızdaki ÖRNEK TABLO_59 isimli çalışmanızdaki CETVEL sayfasının şekli ekte sunduğum şekilde olacak.TABLO'YA girdiğim bilgiler "AKTAR" Butonu ile bu yeni CETVEL'e sıralanacak.
Saygılarımla....

Ekli dosyalar

Bekliyorum

Sayın Evren GİZLEN,
Sizden yanıt bekliyorum.Acaba açıklamalarım yeterli oldumu,merak ediyorum.Çok yardımcı oldunuz sağolun,tamamlama da yardımcı olursanız minnettar kalırım.Saygılarımla...

Sanırım sayın Evren beyin yoğun işleri var. Evren beyin affına sığınarak kodlarda düzeltme yaparak dosyayı benim anladığım şekline getirdim. Umarım doğrudur.

Ekli dosyalar

Merhaba

Sayın GÜR,
İlginize teşekkür ederim.Ama,sistem çalışmıyor.Tabloda girdiğim bilgiler değiştikçe cetvelde sıralanmalı ama bu örnekte olmuyor.iyi akşamlar

Sayın CAFERCİFTCİ örnek dosyanızda bilgi girişi sadece 11 inci satırdan olacakmış gibi anlaşılıyor. Oraya bilgi girip aktardıktan sonra 11 inci satıra yeni bilgi girilip aktarılacak şekilde düzenlenmiş. İncelerseniz görürsünüz.

Sayın GÜR,
Sayın Evren GİZLEN'in 2 nolu mesajını inceleyecek olursanız,Tablo ve Cetvel'in farklı olduğunu görürsünüz.Sizin yaptığınız çalışmada ise her iki sayfa da Tablo formatında olmuş.Sayın GİZLEN'den isteğim,2 nolu mesajındaki Tabloya girilen bilgilerin benim 6 nolu mesajdaki CETVEL formatına kaydedilmesiydi.Sanırım küçük bir yanlış anlama olmuş.Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.Sizden Sayın GİZLEN'in 2 nolu,benimse 6 nolu mesajlarımızı bir kez daha gözden geçirmeniz.Eminim çözüm üretmek sizin için zor olmayacaktır.Saygılarımla...

Ben sizin 6 nolu mesajınızdaki formata göre hazırladım cetveli. Siz inceleyin bir zahmet. Yada bundan farklı bir tablo yapmak istiyorsanız yenisini hazırlayıp ekleyin. Yardımcı olacak arkadaşlar için büyük kolaylık olacağını düşünüyorum.

Nereye ne kaydedilcek belli değil.Misal kaydedilecek sayfa nerde ve sütun başlıkları nedir?
Hazırlarsanız bakabilirim.:cool:
Sayın Evren GİZLEN,
5 nolu mesajınızdaki istediğiniz bilgileri 6 nolu mesajımda yazdım ve günlerdir sizden cevap bekliyorum üstadım.Sizden cevap gelmeyince sağolsunlar başka arkadaşlar devreye giriyorlar ama benim istediğim anlamda yardımcı olamıyorlar.Lütfetseniz de şu çalışmayı tamamlasak,yarıda bırakmasak çok iyi olacak.Teşekkür ediyor,iyi geceler diliyorum.

Teşekkürler

Ben sizin 6 nolu mesajınızdaki formata göre hazırladım cetveli. Siz inceleyin bir zahmet. Yada bundan farklı bir tablo yapmak istiyorsanız yenisini hazırlayıp ekleyin. Yardımcı olacak arkadaşlar için büyük kolaylık olacağını düşünüyorum.
Sayın GÜR,
İlginize ve yardımlarınıza teşekkür ederim ama benim istediğim bu değil.

Sayın Evren GİZLEN,
5 nolu mesajınızdaki istediğiniz bilgileri 6 nolu mesajımda yazdım ve günlerdir sizden cevap bekliyorum üstadım.Sizden cevap gelmeyince sağolsunlar başka arkadaşlar devreye giriyorlar ama benim istediğim anlamda yardımcı olamıyorlar.Lütfetseniz de şu çalışmayı tamamlasak,yarıda bırakmasak çok iyi olacak.Teşekkür ediyor,iyi geceler diliyorum.

Benim 2 numaralı mesajımdaki dosyayı alın ,üzerinde gerekli düzenlemeyi ve açıklamyı yapın.Halledeyim.Bu son yolladığınızla kafam iyice karıştı.Çünkü bana yolladığınız dosyada cetvel başka ve başka sayfada tablo başka sayfada.
Benim 2 numaralı dosyamı günceleyip ekleyin tekrardan.:cool:

Güncellendi

Sayın GİZLEN,
CETVEL sayfasını sizin 2 nolu mesajınızdan aldım ve olmasını istediğim şekilde güncelledim.Bilginize ve ilginize...Selamlar.

Ekli dosyalar

Sayın GİZLEN,
CETVEL sayfasını sizin 2 nolu mesajınızdan aldım ve olmasını istediğim şekilde güncelledim.Bilginize ve ilginize...Selamlar.
Ne yapılacağını dosya üzerinde açıklamamışsınız.
Galiba biz sizinle anlaşamıyoruz.Bana biraz üşengeçlik yapıyorsunuz gibi geliyor.:cool:

Yeterli olduğunu düşünmüştüm

sayın GİZLEN,
2 Nolu mesajdaki örneğinizde sadece CETVEL'in şeklini değiştirdiğim için ek açıklamaya gerek duymamıştım.İzninizle bir kez daha özetleyeyim.2 Nolu mesajınızda Tablo daki bilgiler değiştirilip AKTAR düğmesine tıklandığında CETVEL de sıralanıyordu.Şimdi yine aynısı olacak.TABLO daki bilgiler değiştirilip AKTAR düğmesi tıklandığında CETVEL de 11.satırdan itibaren sıralanacak.Hepsi bu.Umarım açıklayabilmişimdir.

Ekli dosyalar

sayın GİZLEN,
2 Nolu mesajdaki örneğinizde sadece CETVEL'in şeklini değiştirdiğim için ek açıklamaya gerek duymamıştım.İzninizle bir kez daha özetleyeyim.2 Nolu mesajınızda Tablo daki bilgiler değiştirilip AKTAR düğmesine tıklandığında CETVEL de sıralanıyordu.Şimdi yine aynısı olacak.TABLO daki bilgiler değiştirilip AKTAR düğmesi tıklandığında CETVEL de 11.satırdan itibaren sıralanacak.Hepsi bu.Umarım açıklayabilmişimdir.
Dosyayı düzenledim.
2 numaralı mesajdan indirebilirisniz.:cool:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri