• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tabloda 2 sütundaki aynı değerleri seçmek

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Merhaba Arkadaşlar araç plaka , tarih ve tonaj larını tuttuğum dosyada mükerrer kayıtları önlemek için 2 değeri aynı olan (yani plaka ve tonajı aynı) olan verileri nasıl saydırabilirim sanırım ekteki dosyada daha iyi anlatabilrim.3 değeri aynı olanı saydırmam daha faydalı olacaktır.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Sorunuzu tam anlayamadım yani size sadece saydırmamı lazım.2değerden kasıt nedir 3 değerden kastınız nedir ?

Mesala ben gelen araçları tarih plaka ve tonaj ları ile 3 sütunda yazıyorum. Benim sorunum 100lerce aracı kaydettiğim için yanlışlıkla yazmış olabileceğim mükerrer kayıtları bulmak bunun için de verilerin bulunduğu tabloda hem tarih-plaka ve tonajı aynı olarak yazılmış verileri saydırmak geldi aklıma ekteki dosyaya bakabilrseniz daha net anlaşılır sanırım

Son düzenleme:
Merhaba,

Excelin kendi içinde olan bir özellikle bu işlemi çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Veri / Filtre / Gelişmiş Filtre menüsünden;

"Başka bir yere kopyala" seçerek Liste aralığını belirleyip hedef hücreyi seçtikren sonra "Yalnızca benzersiz kayıtlar" seçeneğini işaretleyip tamam ile işlemi bitirin.

Yalnız bu işlemi yapmadan önce verilerinize bir başlık satırı eklemenizi tavsiye ederim. Eğer başlık satırı eklemezseniz ilk veriyi başlık olarak görür ve istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.

Ömer Hocam harikasın sayende bir şey daha öğrendim. Bu özelliğini hiç bilmiyordum. Sizin bu bilgileriniz ışığında arkadaşın sorusuna dolaylıda olsa bir çözüm getirmeye çalıştım.Umarım olmuştur.Bilgi birikimlerinizi her zaman bekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri