• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo Oluştur, Seçilen Tarihe Göre

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1Al2Ver
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

Mutlaka daha önce benzer çözümler yapılmıştır diye düşünüyorum,

Benzer çözüm varsa link adresi, yok ise dosyadaki örneğe göre bir çözüm rica ediyorum,

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Kod:
=IF((IF(F$2=INDIRECT("PLANLAMA!"&ADDRESS(1,MATCH(SÜZ!$B$2,Tarih,0)+2)),IF(ISERROR(VLOOKUP($D3,PLANLAMA!$A$3:$V$16,MATCH(SÜZ!$B$2,Tarih,0)+2,FALSE)),"",VLOOKUP($D3,PLANLAMA!$A$3:$V$16,MATCH(SÜZ!$B$2,Tarih,0)+2,FALSE)),""))<>"x","","x")

Suz sayfasinda bulunan roman, hikaye, gazete, televizyon sutunlarinin altindaki bir hucreye yukarida verdigim formulu yazip genisletirseniz istediginiz isi yapar. Ne gibi hatalarla karsilasabilirsiniz? Eger ayni isimden birden cok varsa bir de meslegi karsilastirmak gerekebilir fakat yukarida verdigim dizgi o kontrolu yapmaz. Mantik olarak gazete mi, hikaye mi diye karsilastirmakla ayni oldugu icin eger ihtiyaciniz varsa oyle bir kontrole, yukaridaki dizgiyi ornek olarak kullanip ekleyebilirsiniz.

Kod:
=IF((IF(F$2=INDIRECT("PLANLAMA!"&ADDRESS(1,MATCH(SÜZ!$B$2,Tarih,0)+2)),IF(ISERROR(VLOOKUP($D3,PLANLAMA!$A$3:$V$16,MATCH(SÜZ!$B$2,Tarih,0)+2,FALSE)),"",VLOOKUP($D3,PLANLAMA!$A$3:$V$16,MATCH(SÜZ!$B$2,Tarih,0)+2,FALSE)),""))<>"x","","x")

Suz sayfasinda bulunan roman, hikaye, gazete, televizyon sutunlarinin altindaki bir hucreye yukarida verdigim formulu yazip genisletirseniz istediginiz isi yapar. Ne gibi hatalarla karsilasabilirsiniz? Eger ayni isimden birden cok varsa bir de meslegi karsilastirmak gerekebilir fakat yukarida verdigim dizgi o kontrolu yapmaz. Mantik olarak gazete mi, hikaye mi diye karsilastirmakla ayni oldugu icin eger ihtiyaciniz varsa oyle bir kontrole, yukaridaki dizgiyi ornek olarak kullanip ekleyebilirsiniz.

Merhabalar ve iyi sabahlar sayın denemetor,

Zahmetiniz için teşekkür ederim,

"Süz" sayfası D sütunu "İsimler" ile E sütunu "İşi" bilgilerini de, tarihe ve "x" e göre "Planlama" sayfasından almalı,

Yani tarih değiştikçe isimler, işi ve "x" ler değişecek,

"Süz" sayfası D ve E sütununa sabit bir veri girmiyorum,

Bu işlem için gereken formülü de rica edebilir miyim ?

Teşekkür ederim.

Makrolu ornek bir uygulamayi ekliyorum. Tarih secip Dagit butonuna bastiginizda istediginiz sekilde isimleri getirir. Fakat daha once de dedigim gibi ayni isimleri kontrol etmiyor aklinizda bulunsun.

Ekli dosyalar

Makrolu ornek bir uygulamayi ekliyorum. Tarih secip Dagit butonuna bastiginizda istediginiz sekilde isimleri getirir. Fakat daha once de dedigim gibi ayni isimleri kontrol etmiyor aklinizda bulunsun.

Merhaba sayın denemetor,

Çözüm için teşekkür ederim, elinize sağlık, "SUZ" sayfası Dagit butonu tıklandığında işlem yapılıyor ve "PLANLAMA" sayfası açılıyor, işlem sonrası yine "SUZ" sayfasında kalmak mümkün mü ?

Değilse de sorun yok,

Teşekkür ederim, saygılarımla.

Normalde Sheets("SUZ").Activate ile olmasi lazimdi fakat ne Office 2010'da ne 2007'de ne de Office for Mac 2011'de calistiramadim. Ilk defa boyle bir hatayla karsilasiyorum. Zaten makro koduna bakarsaniz MATCH'i de calistiramadim o yuzden sayfalardan birinde hucreye formul olarak atiyorum. Bir gariplik var ama henuz cozemedim.

Merhaba,

Mutlaka daha önce benzer çözümler yapılmıştır diye düşünüyorum,

Benzer çözüm varsa link adresi, yok ise dosyadaki örneğe göre bir çözüm rica ediyorum,

Teşekkür ederim.

Üstadım sadece formül ile bir çözüm isterseniz, ekteki dosyanızı inceleyin
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Üstadım sadece formül ile bir çözüm isterseniz, ekteki dosyanızı inceleyin
Kolay Gelsin

Sayın bedri41 merhaba,

Elinize sağlık, dosya sorunuma çözüm oldu, teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Normalde Sheets("SUZ").Activate ile olmasi lazimdi fakat ne Office 2010'da ne 2007'de ne de Office for Mac 2011'de calistiramadim. Ilk defa boyle bir hatayla karsilasiyorum. Zaten makro koduna bakarsaniz MATCH'i de calistiramadim o yuzden sayfalardan birinde hucreye formul olarak atiyorum. Bir gariplik var ama henuz cozemedim.

Merhaba sayın denemetor,

Sizin çözümle orj.dosyamı biçimlendirdim, dediğim gibi son istediğim çok ta önemli değil, bir gelişme olursa siteye eklersiniz, oradan haberleşiriz.

Tüm gayretleriniz için ve ilginiz için bir kere daha teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Geri