• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo koruması kaldır uyarısı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 kullanıyorum
sayfada değişmesini istediğim gücrelerin kilidini kaldırdıktan sonra Araçlar/koruma/Sayfa Koruması seçeneği ile sayfayı değişikliklere karşı korudum. Ancak VBA ile başka sayfalardan aldığım değerlerin geleceği hücreler kilitli olmasına rağmen "ActiveSheet.Unprotect" ifadesini VBA kodlarından önce yazmak süretiyle hücrelerin değerlerinin değişmesini sağladım. Ancak bu seferde "Tablo korumasını kaldır" şeklinde bir ifade geliyor. Değişikliği kabul ediyor ancak "Değiştirmeye çalıştığınız hücre yada grafik korumalı bu nedenle salt okunur" şeklinde ifade veriyor. "End" butonuna tıkladıktan sonra değişikliği kabul ediyor. Bu sorunu nasıl aşacağım hususunda yardımcı olursanız sevinirim.

Forumda konulara bakarken denk geldi, ilginç bir konu. Sayfa koruması kaldırılmış halde sorması tuhaf.

Maro ile sayfaları koruduğumda değişiklik için izin verilen hücrelerde "Değiştirmeye çalıştığınız hücre yada grafik korumalı bu nedenle salt okunur" uyarısını bende alımıştım ama nasıl bir çözüm ürettiğim hatırımda değil.
Konu çok eski ama karşılaşan arkadaşlar olabilir, canlandırmakta yarar var.

Merhaba,

Mahir bey bu tarz sorunlarda kullanılan kodu görmekte her zaman fayda var. Üyemizde kodlarını vermediği için sanıyorum çözüm bulamamış. Belkide üyemizin dosyasında buna sebep olan başka kodlarda olabilir. Bu sebeple dosyanın incelenmesinde de fayda olacaktır.

Merhaba,

Mahir bey bu tarz sorunlarda kullanılan kodu görmekte her zaman fayda var. Üyemizde kodlarını vermediği için sanıyorum çözüm bulamamış. Belkide üyemizin dosyasında buna sebep olan başka kodlarda olabilir. Bu sebeple dosyanın incelenmesinde de fayda olacaktır.
Korhan Bey merhaba,

Konu ilginç geldi, nette arama yaptım konu hakkında sıkıntılı baya arkadaşlar var.

Bende makro ile yeni tanıştığımda bu sorunla karşılaşmıştım.

Geri