Tablo karşılaştırması

Selamlar,
Forumda daha yeniyim o yüzden kusura bakmayın. Stok sayımı yapıyoruz. Yani elimizde geçen seneden sayılmış stoklar ile (excel dosyası) , bu sene saydığımız stoklar var. Her iki durum için de malzeme adı ve malzeme adeti mevcut. Bu iki veriyi (sütunu), diğer iki veri ile karşılatıracak bir macro oluşturulabilir mi? ( Yani malzeme adı eşitse, :cry: adet sayısı da eşit mi gibi, tamamsa OK'dir)
Þimdiden teşekkürler,

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Size, ekte fonksiyonlarla yapılmış bir örnek sunuyorum.

selamlar

X

xxrt

Misafir
Eğer Geçen seneki Stok isim veya kodları noktası noktasına aynı ise bu tür bir karşılaştırma yapmanız mümkün.Mesela;
105002 Kodu geçen sene varsa,bu yılda aynı stok kodunu kullandıysanız olur.Ama
xxrt isimli stok geçen sene olup bu sene xxrt. yazmış iseniz bu rama olmaz.Yani bir nokta bile tam sayımı vermez.Dosyanızın butür özelliklerini tam olarak bilmemiz en azından çalışma yapacağınız dosyanın bir örneğini foruma ataç ekle ile eklerseniz sanırım daha hızlı yanot alırsınız...Dikkat edin daha hızlı diyorum..Zoru hemen,İmkansızı biraz zaman alır... :hiho:

Evet,
Levent beyin gönderdiği excel dosyasına baktım. Ama şöyle bir sorun var;
önceki sayımda 1. sırada olan bir malzeme bu sayımda 5. sırada olabiliyor. Çünkü yeni eklenen malzemeler var. Sanırım Levent beyin çalışmasında aynı malzemenin aynı satırda olması gerekiyor. (tabi doğru yorumladıysam)

inceleyin

not : ( Sn. leventm'in çalışmasını inceleme fırsatım olmadı)

Excel Vers. ve Dili
office 2007-mssql 2008 R2
selam,

ekte düşeyara ile bir çözüm var.

kolay gelsin.

(sadece 2003 yılını, arama yaptıracağınız kritere göre yani stok ismi'ne göre sıralamanız gerekmekte. 2003 yılında olmayan stokların yanında "#yok" hatası vardır, doğru olan üstteki tablodur :kafa: bir türlü ilk gönderdiğimi silemedim sonra vazgeçtim dolayısı ile :hey: )

evet wakkas'ın dediği gibi düşeyara bir ise yaradı. Bir sorum olacak; adetleri de karşılaştırıyor mu yoksa başka bir komut daha mı eklemek gerekiyor. Yani iki sayım arasında stok adetleri (malzeme başına), eşit,büyük ve küçük olabilir. Bunları nasıl düşeyara komutuna ekleyebiliriz. Çok soru sordum ama yardım..

Excel Vers. ve Dili
office 2007-mssql 2008 R2
telesto' Alıntı:
evet wakkas'ın dediği gibi düşeyara bir ise yaradı. Bir sorum olacak; adetleri de karşılaştırıyor mu yoksa başka bir komut daha mı eklemek gerekiyor. Yani iki sayım arasında stok adetleri (malzeme başına), eşit,büyük ve küçük olabilir. Bunları nasıl düşeyara komutuna ekleyebiliriz. Çok soru sordum ama yardım..
2003 yılı ile 2004 yılını karşılaştırmak için, yukarıda belirttiğim gibi düşeyara ile 2003 yılı değerlerini yazdırıp g sütununz şu formülü yazarsanız; =EÐER(E2=F2;1;EÐER(E2<F2;2;EÐER(E2>F2;3;"")))bu sayede eşit olanların yanına "bir", küçük olanların yanına "iki", büyük olanların yanına "üç" sayısını yazacak diğerlerinin yanına bir şey yazmayacağı için sonra g sütununa göre sıralarsanız küçük, büyük, eşit ve 2003 yılında olmayanları alt alta sıralayacaktır.

kolay gelsin.