• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo ısımlerını formul ıcınde hucreden aldırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kneehot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
Herkese ıyı calısmalar. Tablolara verdıgım ısımlerı formulun ıcınde hucreden aldırmak ıstıyorum.dolaylı fonksıyonu ıle denedım nekadar dogru bılmıyorum ama beceremedım.anlasılır olması ıcın ornek eklıyorum tum yardımlara cok tesekkurler.

Ekli dosyalar

SATIŞ sayfasının

D4 hücresine

=DÜŞEYARA(B4;DOLAYLI("'"&$C$1&" "&"SATIŞLARI"&"'!B5:D12");3;0)

yazıp aşağı doğru çekiniz.

.

satış sayfasının

d4 hücresine

=düşeyara(b4;dolaylı("'"&$c$1&" "&"satışları"&"'!b5:d12");3;0)

yazıp aşağı doğru çekiniz.

.

sayın alı ılgınıze cok tesekkur ederım.bu formulu yazdıgımızda asagı dogru problem olmuyor ama yana cekınce formul calısmıyor.burada dedıgım gıbı tablo adını hucreden aldırmak olabılecek bırseyse sanırım o daha kesın cozum olacak.

sayın alı ılgınıze cok tesekkur ederım.bu formulu yazdıgımızda asagı dogru problem olmuyor ama yana cekınce formul calısmıyor.burada dedıgım gıbı tablo adını hucreden aldırmak olabılecek bırseyse sanırım o daha kesın cozum olacak.

D4 hücresine

Kod:
=DÜŞEYARA($B4;DOLAYLI("'"&$C$1&" "&"SATIŞLARI"&"'!"&ADRES(5;SÜTUNSAY($F$3:F3)*3-3+2)&":"&ADRES(12;SÜTUNSAY($F$3:F3)*3-3+4));3;0)

yazıp sağa ve aşağı çekerek tablonuzu doldurunuz.

Eğer hatalı hücreler gözükmeyecekse
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B4;DOLAYLI("'"&$C$1&" "&"SATIŞLARI"&"'!"&ADRES(5;SÜTUNSAY($F$3:F3)*3-3+2)&":"&ADRES(12;SÜTUNSAY($F$3:F3)*3-3+4));3;0));"";DÜŞEYARA($B4;DOLAYLI("'"&$C$1&" "&"SATIŞLARI"&"'!"&ADRES(5;SÜTUNSAY($F$3:F3)*3-3+2)&":"&ADRES(12;SÜTUNSAY($F$3:F3)*3-3+4));3;0))

yazıp sağa ve aşağı çekerek tablonuzu doldurunuz.

Herkese ıyı calısmalar. Tablolara verdıgım ısımlerı formulun ıcınde hucreden aldırmak ıstıyorum.dolaylı fonksıyonu ıle denedım nekadar dogru bılmıyorum ama beceremedım.anlasılır olması ıcın ornek eklıyorum tum yardımlara cok tesekkurler.

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

cok tesekkurler ıstedıgım gıbı calısıyor.ıyı calısmalar.

Geri