• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tablo ile başlayan sayfaların aynı hücrelerde aynı veriler varsa uyarma.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Slm,
tablo yazan sayfaların c5 ile j40 hücreleri arasındaki aynı hücreye aynı veri girilince mavi olsun.
Örnek tablo 1 in d8 sutununda mahmut yazıyorsa diğer tablo sayfalarının d8 hücresinde mahmut yazınca renkleri mavi olsun.

Ekli dosyalar

insert/name/define name ile ilk Tablo1 deki alanı tanımladım. Daha sonra diğer Tablo sheetlerine tanımladığım alanı kopyaladım. Tablo1 e girdiğin ger veri diğerlerinde de değişti. Umarım istediğiniz budur.

Ekli dosyalar

Her tablo bir öğretmenimize ait,(tablo 1 doğan öner gibi) c5 ile k40 arasıda öğrencilerimizi girdiğimiz alan.Örneğin c6 da yasin yıldız isimli öğrencimiz var.Yani yasin yıldız'ı 01.03.2011 de saat 9.00-9.45 doğan öner derse alıyor.Yasin yıldız bu saat ve tarihte(yani c6 hücresinde) başka öğretmenler tarafından alamayacagına göre bu çalışmaları mavi rente göstersin istiyorum.

Ekli dosyalar

Kısacası aynı hücrelere aynı verilerin girilmesini istemiyorum.Bütün sayfalardaki c5 hücresine,aynı verinin girildiğinde beni uyarmasını istiyorum.(örneğin sayfa 1 in c5 hücresine kayseri varsa sayfa 2-3-4......in c5 hücrelerine kayseri girilirce renk değişerek beni uyarsın.

Geri