• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo çok fonksiyonlu formül oluşturma

ılgaz37

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Merhaba üstatlar, arkadaşlar

Elimde bir tablo var farklı 2 sayfadan veri alarak toplam sonuç almaya çalışıyorum.
kendi çabamla birşeyler yapmaya çalıştım ama ardışık formül girmeyi beceremedim. 50 farklı hücre 50 farklı formül ipin ucu kaçtı ve başarısız sonuç :)

Örnek dosyayı ekledim, yardımı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

ayrıca ardışık formül girerken neye dikkat etmem lazım.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Sorunuzun bir kısmı için (1 numaralı sorunuza cevaptır, izin ile ilgili durmu anlamadım) aşağıdaki şekilde sonuç alabilirsiniz.
TAB.1 sayfası AM2 hücresine aşağıdaki formülü dizi formülü olarak uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]ARA[/COLOR]($H2:$AK2;{"V";"F";"İA";"İB";"Rİ"};{1;1;1;1;1}));1))+[COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]ESAYIYSA[/COLOR]($H2:$AK2);$H2:$AK2))/7,5;0)
[COLOR="Blue"]Formül hücreye [COLOR="Red"][B]CTRL+SHIFT+ENTER[/B][/COLOR] ile girilmelidir.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{....}[/COLOR][/B] şeklinde köşeli parantez arasına alınır.[/COLOR]

Merhaba.

Sorunuzun bir kısmı için (1 numaralı sorunuza cevaptır, izin ile ilgili durmu anlamadım) aşağıdaki şekilde sonuç alabilirsiniz.
TAB.1 sayfası AM2 hücresine aşağıdaki formülü dizi formülü olarak uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]ARA[/COLOR]($H2:$AK2;{"V";"F";"İA";"İB";"Rİ"};{1;1;1;1;1}));1))+[COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]ESAYIYSA[/COLOR]($H2:$AK2);$H2:$AK2))/7,5;0)
[COLOR="Blue"]Formül hücreye [COLOR="Red"][B]CTRL+SHIFT+ENTER[/B][/COLOR] ile girilmelidir.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{....}[/COLOR][/B] şeklinde köşeli parantez arasına alınır.[/COLOR]

sayı olan kısımda işlem doğru çıkıyor fakat v-f-ri-ia-ib olan yerde toplamları değil karakter sayısını veriyor. toplam vermesi lazım.
ilginiz için çok teşekkürler. bir şekilde yapmaya çalışacağım :)

Son düzenleme:
Merhaba.

.
Kod:

Merhaba
Dosyanızda bazı değişiklikler yaptım.inceleyin

İlginiz teşekkür ederim bu format işimi görmüyor buna benzer bir hesaplama var zaten ama daha sadeleştirip tarihlere göre hesaplatmak için uğraşıyorum. :(

=EĞERSAY(H2:AK2;"F")+EĞERSAY(H2:AK2;"V")+EĞERSAY(H2:AK2;"İB")+EĞERSAY(H2:AK2;"İA")+EĞERSAY(H2:AK2;"Rİ")+YUVARLA(TOPLA(H2:AK2)/7,5;0)

Bu formul ile toplam almayı başardım tabloda.
Şimdi asıl yapmaya çalıştığım.

1- TAB.3 sayfadaki izin tarihleri var bu tabloda bu izin tarihlerine denk gelen günler renklendirilmeli. Bir kişinin 1 den fazla izin kaydı olabilir. Ayrıca bu izin tarihleri arasında (V-F-Rİ-İA-İB) karakterleri denk gelirse toplam sayıdan düşmeli boş yada farklı karakterse zaten toplama dahil olmamalı.

2-Tab.2 sayfasında işe giriş ve işten çıkış tarihleri var bu kişilerin işe giriş tarihinden önce ve işten çıkış tarihinden sonra bu tabloya veri girişi var ise AM2 hücresindeki toplamdan düşmeli. yada işe giriş tarihinden önce ve işten çıkış tarihinden sonra bu tabloya veri girişi var ise otomatik silmeli ki toplama dahil olmasın.

toplam alınmış hali ekte

Ekli dosyalar

KOŞULLU BİÇİMLENDİRME İŞLEMİ: Eğer listeniz aylık ise yani D ve E sütunlarında aynı veri olacaksa ( 2017 ve 5 gibi )
-- H1'den itibaren 1'inci satırda gün sayılarını değil TARİH yazılmasını sağlamak diğer formüllere de katkı sağlayacaktır.
Hücre biçimini ise İSTEĞE UYARLANMIŞ kısmından gg olarak ayarlarsanız GÜN sayısı gibi görünmesini sağlamış olursunuz.

Bunun için H1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve sağa doğru kopyalayın.
Kod:
=[COLOR="red"]TARİH[/COLOR]($E$2;$D$2;[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](A1))
-- H2:AK10 hücre aralığını seçip KOŞULLU BİÇİMLENDİRMEde aşağıdaki formülü kllanabilirsiniz.
Böylece renklendirme işlemini sağlamış olursunuz.
Kod:
=[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((TAB.3!$A$2:$A$9=$F2)*(TAB.3!$E$2:$E$9<=H$1)*(TAB.3!$F$2:$F$9>=H$1)*1)=1
TOPLAM ALMA:
AM2 hücresi için önceki cevabımda verdiğim dizi formülünü aşağıdaki dizi formülü ile (CTRL+SHIFT+ENTER ile uygulama) değiştirerek deneyin.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](H2:AK2;{"F";"İA";"İB";"Rİ";"V"};0));1))+[COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR](H2:AK2);H2:AK2))/7,5;0)-[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]($H2:$AK2;{"F";"İA";"İB";"Rİ";"V"};0));[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](TAB.3!$A$2:$A$9=$F2;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](TAB.3!$E$2:$E$9<=$H$1:$AK$1;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](TAB.3!$F$2:$F$9>=$H$1:$AK$1;1)))))

KOŞULLU BİÇİMLENDİRME İŞLEMİ: Eğer listeniz aylık ise yani D ve E sütunlarında aynı veri olacaksa ( 2017 ve 5 gibi )
-- H1'den itibaren 1'inci satırda gün sayılarını değil TARİH yazılmasını sağlamak diğer formüllere de katkı sağlayacaktır.
Hücre biçimini ise İSTEĞE UYARLANMIŞ kısmından gg olarak ayarlarsanız GÜN sayısı gibi görünmesini sağlamış olursunuz.

Bunun için H1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve sağa doğru kopyalayın.
Kod:
=[COLOR="red"]TARİH[/COLOR]($E$2;$D$2;[COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](A1))
-- H2:AK10 hücre aralığını seçip KOŞULLU BİÇİMLENDİRMEde aşağıdaki formülü kllanabilirsiniz.
Böylece renklendirme işlemini sağlamış olursunuz.
Kod:
=[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((TAB.3!$A$2:$A$9=$F2)*(TAB.3!$E$2:$E$9<=H$1)*(TAB.3!$F$2:$F$9>=H$1)*1)=1
TOPLAM ALMA:
AM2 hücresi için önceki cevabımda verdiğim dizi formülünü aşağıdaki dizi formülü ile (CTRL+SHIFT+ENTER ile uygulama) değiştirerek deneyin.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](H2:AK2;{"F";"İA";"İB";"Rİ";"V"};0));1))+[COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR](H2:AK2);H2:AK2))/7,5;0)-[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]ESAYIYSA[/COLOR]([COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]($H2:$AK2;{"F";"İA";"İB";"Rİ";"V"};0));[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](TAB.3!$A$2:$A$9=$F2;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](TAB.3!$E$2:$E$9<=$H$1:$AK$1;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](TAB.3!$F$2:$F$9>=$H$1:$AK$1;1)))))

bu tabloları portaldan çektiğimiz için maalesef değişiklik yapamıyoruz.
artık farklı yollar izleyerek yapacağız :) çok fazla hücrede fazla formul kullanında excel çok kasıyor :) herkese çok teşekkürler

Tekrar merhaba.

Belgenizdeki yavaşlamanın nedeni kuvvetle muhtemel;
çok büyük alanda, çok koşullu sayma işlemi yapan dizi formüllerinin çokluğudur.

Çözüm için AD TANIMLAMAlarından yararlanmak ya da makro ile çözüm yoluna bakmak gerekir diye düşünüyorum.
Verilerinizin HAM HALİnin bir örneğini yüklemeniz sonuç almanızı kolaylaştırır.
(gizli kalması lazım gelen kısımları, tutarlı olmak koşuluyla temsili bilgilerle değiştirirsiniz)
.

Tekrar merhaba.

Çözüm önerime ilişkin geri bildirimde bulunmadınız.

Daha evvel gönderdiğim belgede sadece DİZİ formülleri kullanılmış idi.

Bu cevabıma eklediğim belgede ise NORMAL formüllerle de çözüm oluşturuldu.
(AM sütunu dizi formülleriyle çözüm, AN sütunu normal formüller ile çözüm)
.

Ekli dosyalar

Geri