• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süzülen verinin güncellenmesi

Excel Vers. ve Dili
2010 Turkce
Süzülen verinin güncellenmesi (çözüldü)

arkadaşlar selamlar.

Ekte gönderdiğim dosyada comboboxlardan süzme yapıyorum. Formda aradım fakat bulduğum verilerin hepsindeki ekli dosyalar silinmiş ve bir türlü başka çözüm bulamadım.
comboboxlardan süzdüğüm veri listboxa listeleniyor ve listboxta tıkladığımda texboxlara veri aktarılıyor. Arka planda da aktif olan satırın ilk hücresi seçiliyor. Şimdi yapmak istediğim şey süzülen bu verileri texboxlarda yaptığım değişiklikle kaydetmek istiyorum fakat bir türlü aynı satırı güncelleyemedim. Yaptığım güncelle komutunun kodlarında hata var ama nerede bir türlü bulamadım.Yardım istiyorum sizden arkadaşlar. Destek olursanız sevinirim.

Arkadaşlar sorun çözülmüştür. Güncel dosyayı ekledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ListIndex metodu seçtiğiniz veri hangi satırdaysa o satıra işlem yapar.
Örneğin normalde 10. satırda olan veriniz süzdüğünüzde 5. satıra geldiyse 5. satırdaki veriyi seçip bununla ilgili işlem yaptığınızda değişiklikleri 5. satırdaki veriye uygular. Ama bizim değiştirmek istediğimiz 10. satırdaki veride değişiklik olmaz.
Size tavsiyem Find metodunu bir araştırın.

ListIndex metodu seçtiğiniz veri hangi satırdaysa o satıra işlem yapar.
Örneğin normalde 10. satırda olan veriniz süzdüğünüzde 5. satıra geldiyse 5. satırdaki veriyi seçip bununla ilgili işlem yaptığınızda değişiklikleri 5. satırdaki veriye uygular. Ama bizim değiştirmek istediğimiz 10. satırdaki veride değişiklik olmaz.
Size tavsiyem Find metodunu bir araştırın.

dediğiniz gibi araştırma yapmıştım fakat sağlık bir netice elde edemedim. Anlamadığım komut bir yerde hata veriyor fakat çözemedim bir türlü. Acaba süzme işleminde mi bir hata yapıyorum? yardım bekliyorum arkadaşlar.

ARkadaşlar formda bir çok konuda veri kaydetmeyi sıra numarası ile çözüldüğü yazıyor fakat ekli dosyalar silinmiş. Acaba bu konuda destek olabilecek biri var mıdır? Acil lazım bana :(

Geri