• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süzülen Listeyi Puantaja Eklemek

ALTINYAYLA

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Arkadaşlar öncelikle hepinize saygılarımı sunuyorum. Ekte yüklediğim dosyada "Taşıma" sayfasında güzergahları süzüp o güzergahta listelenenleri "Puantaj" sayfasına aktarıp yazdırmam lazım. Bu işlemi 14 değişik güzergah için yapmam lazım bu konuda ustalarımdan nasıl bir yöntem izlemem gerektiği nolktasında yardımlarını rica eder saygılar sunarım...

Ekli dosyalar

merhaba,

eki inceleyiniz...(inşallah yanlış anlamamışımdır)

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Çok doğru anlamışsınız hocam . Teşekkür eder saygılarımı belirterek bir hususu daha arzetmek isterim. "Puantaj" Sayfasında süzülen öğrencinin karşısına hafta içi günlere otomatik olarak "X" ile işaretleme yapıp ve sonunda da toplam hanesinde kaç tane "X" olduğunu nasıl toplatırırım... Tekrar teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
Merhaba,

Üstad aşağıdaki kodu kullanınız.

İyi Çalışmalar

Kod:
=EĞERSAY(C7:AF7;"X")

Hocam toplama işlemini belirtmiş olduğunuz doğrultuda yaptım çok teşekkür ediyorum. Diğer husus olan "Puantaj" Sayfasında süzülen öğrencinin karşısına hafta içi günlere otomatik olarak "X" ile işaretleme yapabilmek konusunda da bilgi verebilirseniz sevinirim. Tabi bu hususu belirtirken seçeceğimiz aylarda hafta içi günlerin yerlerininde deiiştiğini belirteyim. Alakanıza teşekkür eder yardımlarınızı beklerim...

Arkadaşlar birde yeni farkettiğim bir hata var ya da bana öyle geldi. formullerde "yerleşimler" ibaresi var o yerleşimlerin başvurduğu kaynapın yeri neresi bulamadım . Tekrar selamlar

Son düzenleme:
merhaba,

"yerleşimler" isimli alan , TAŞIMA sayfasındaki F4:S4 alanındaki 14 adet yerleşim bölgesidir.

Otomatik "X" koydurma da Cumartesi ve Pazarlar boş kalacak. pekala, resmi tatil günleri ve dini bayramlar da boş kalacak mı? Örneğin ekim 2012 de hem 29 Ekim resmi tatili var ve hem de Kurban Bayramı tatilleri var...

Kolay gelsin...

Merhaba,

Bir önceki mesajımda söylediğim gibi , resmi tatillerin ve dini bayramların ve de cumartesi ve pazarların boş kalacağını varsayarak , dosyanız güncellendi. eki inceleyiniz...

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık güzel oldu Hakkınızı helal edin

Selam arkadaşlar eski bir konuyu yeniden diriltmekmi dersiniz bilmiyorum ama eklediğim Okul Öğrenci Taşıma ve taşımalı yemek puantaj çalışmsında eksik kalan birkaç formül kaldı beceremedim. bana yardımcı olacak hocalarıma şimdiden teşekkur ederim. Saygılarımla

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yeni bir konu açmak yerine eski konudan devam etmeyi konu bütünlüğü olarak daha mantııklı buldum. Yardımlarınızı bekliyorum selamlar.

Geri