• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

süzme-listeleme

hocam iki gündür sizi uğraştırıyorum fakat maalesef çıkar yol bulamadım... eğer sabrınızı çok zorlamayacaksa ve vaktiniz varsa örnek dosyada yapılması gereken şu: sayfa1 de ki liste sayfa 3 de süzülecek. en başta belki sadece yıl seçimi yapılabilir. sayfa 3 te zaten ay ay bir kişiye ait toplam ödeme miktarı mevcut. ilgili kişiye aylık ne kadar ise o ay başlıklık sütuna yansıtılması gerekiyor. ben artık bu işin bittikten sonraki halindense kod olarak nasıl olduğu merak ediyorum gerçekten. luşturulacak bu yapıyı bir kaç form da kullanmam gerekiyor.
Zaten var.
Siz manuel elle yapı sayfa3'e.Başka çaresi yok

peki hocam sağolun herşey için elle yaptım zaten ama kod desteği ile yapmanın peşindeydim madem yapılacak bir şey yok diyorsanız öyledir.

peki hocam sağolun herşey için elle yaptım zaten ama kod desteği ile yapmanın peşindeydim madem yapılacak bir şey yok diyorsanız öyledir.
Hayır.Hep yanlış anlaşıyoruz ikimizde.
Frekanslarımız ayrı.Tutmuyor birbirine
Demek istediğim siz elle o tablonun içine veri girin bende göreyim ne yapacağımı.Bana bir açıklama olsun dedim.:cool:

hocam sabrınız zorladım kusura bakmayın açıklamayı ekteki dosyaya ekledim vaktiniz varsa bakabilirseniz memnun olurum.lütfen bağışlayın dosyaya bakarsanız şimdi daha anlaşılır olmuştur diye düşünüyorum. sayfa1 de listedeki veriler sayfa 3 deki şekilde kod yardımylar nasıl süzelebilir bunun peşindeyim. tekrar hakkınızı helal edin...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
hocam sabrınız zorladım kusura bakmayın açıklamayı ekteki dosyaya ekledim vaktiniz varsa bakabilirseniz memnun olurum.lütfen bağışlayın dosyaya bakarsanız şimdi daha anlaşılır olmuştur diye düşünüyorum. sayfa1 de listedeki veriler sayfa 3 deki şekilde kod yardımylar nasıl süzelebilir bunun peşindeyim. tekrar hakkınızı helal edin...
19 numaralı mesajda bana yolladığınız şekilde yapmışım.Yani siz başka dosyayn bakmışınızdır.:cool:

hocam haklısınız gözümden kaçmış lakin şimdi baktım dosyaya ama bir gariplik var oda şu örneğin bir kişiye ait kayıt iki ayrı satırda görünüyor. buda tabi yıl,tarih,ay gibi sütunlarında süzülmelerinden kaynaklanan bir durum.size gönderdiğim son örnek şablona baktıysanız eğer bir kişiye ait sadece tek satırda hangi ay ödeme varsa onlar yansıyor bu şekilde dönüştürmek mümkün müdür acaba?

hocam haklısınız gözümden kaçmış lakin şimdi baktım dosyaya ama bir gariplik var oda şu örneğin bir kişiye ait kayıt iki ayrı satırda görünüyor. buda tabi yıl,tarih,ay gibi sütunlarında süzülmelerinden kaynaklanan bir durum.size gönderdiğim son örnek şablona baktıysanız eğer bir kişiye ait sadece tek satırda hangi ay ödeme varsa onlar yansıyor bu şekilde dönüştürmek mümkün müdür acaba?

Dosyanız ektedir.:cool:

Kod:
Option Base 1
Sub benzersiz_toplama_59()
'coder:evrengizlen@hotmail.com
'date:30.11.2011
Dim sh As Worksheet, sat As Long, z As Object, liste(), myarr(), n As Long
Dim ay As String, deg As String, yil As String
Sheets("Sayfa1").Select
Application.ScreenUpdating = False
Set sh = Sheets("Sayfa3")
yil = InputBox("Lütfen Süzülecek Yılı Sayı Olarak Giriniz!", "YIL GİRİNİZ", Year(Date))

If Not IsNumeric(yil) Then
    MsgBox "Lütfen Yılı Sayısal Olarak Giriniz!", vbCritical, "U Y A R I"
Exit Sub
    ElseIf yil = "" Then
    MsgBox "Lütfen Yıl'ı Sayısal Olarak Giriniz!", vbCritical, "U Y A R I"
    Exit Sub
End If

sh.Range("A2:R" & Rows.Count).ClearContents
sat = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
If sat < 2 Then
    MsgBox "Sayfa1'de sorgulanacak veri yok!!", vbCritical, "U Y A R I"
    Application.ScreenUpdating = True
    Set sh = Nothing
    Exit Sub
End If
liste = Range("A2:F" & sat).Value
ReDim myarr(1 To 19, 1 To UBound(liste))
Set z = CreateObject("Scripting.Dictionary")
For i = 1 To UBound(liste)
    If CLng(yil) = CLng(liste(i, 2)) Then
        deg = CLng(liste(i, 2)) & liste(i, 5)
        If Not z.exists(deg) Then
            n = n + 1
            z.Add deg, n
            myarr(1, n) = liste(i, 1)
            myarr(2, n) = liste(i, 2)
            myarr(3, n) = liste(i, 3)
            myarr(4, n) = CDate(liste(i, 4))
            myarr(5, n) = liste(i, 5)
        End If
        myarr(6, z.Item(deg)) = myarr(6, z.Item(deg)) + CDbl(liste(i, 6))
        myarr(6 + CInt(liste(i, 3)), z.Item(deg)) = myarr(6 + CInt(liste(i, 3)), z.Item(deg)) + CDbl(liste(i, 6))
    End If
Next
Erase liste
If z.Count > 0 Then
    sh.Range("A2").Resize(z.Count, 19) = Application.Transpose(myarr)
End If
Set z = Nothing
Erase myarr
Sheets("Sayfa3").Select
Set sh = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem TamamLandı." & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, Application.UserName
End Sub

Ekli dosyalar

hocam dosya dönüştürüldüğü halde 2003 e çalıştırılamıyor hata veriyor bu nedenle inceleyemiyorum am anladığım kadarıyla kod ile değil formül yardı ile oluşturulmuş bir yapı kullanmışsınız fakat dediğim gibi çalıştıramadım..

hocam dosya dönüştürüldüğü halde 2003 e çalıştırılamıyor hata veriyor bu nedenle inceleyemiyorum am anladığım kadarıyla kod ile değil formül yardı ile oluşturulmuş bir yapı kullanmışsınız fakat dediğim gibi çalıştıramadım..
F8 ile makroları çağırıp
çalıştırmayı deneyin.
Dosya zaten 2003 formatlı.Neyi dönüştürdünüz anlamadım

hocam ben de anlam veremedim az önce indirdiğim dosya bu şekide değildi. neyse tekrar indirdim ve şu an bir sorun yok nihayet bitti çok sağolun sabrınız ve emeğiniz için tekrar tekrar teşekkürler. büyüksünüz... :)

Geri