• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

süzgeç

İngilizcesini de ben yazayım :

Satirdaki Başlıkları seç > Data > Filter > Auto Filter

peki diyelim süzdüğümüz bir rakam, ve bu rakamı başka bi formülde kullanmak istiyorsak nasıl bir formül yazılmalı. Yani normalde o rakamı kullanmak için hücre yazılır ama süzgeçte devamlı hücreler değiştiği için hücre yazamayız. süzgeçin sonucunu kullanmak için ne yapmalı.

peki diyelim süzdüğümüz bir rakam, ve bu rakamı başka bi formülde kullanmak istiyorsak nasıl bir formül yazılmalı. Yani normalde o rakamı kullanmak için hücre yazılır ama süzgeçte devamlı hücreler değiştiği için hücre yazamayız. süzgeçin sonucunu kullanmak için ne yapmalı.

Bir örnek hazırladım istediğiniz böyle birşey mi?

Sarı renkli hücrede süzülen değer gösterilir. Yeşil hücrede bu değeri deneme olara 8 ile çarptırdım.

Evet Bu Şekİlde Ama Formul Çok KariŞik Geldİ Çok İyİ BİlmedİĞİmden Ama Daha Basİt Şeklİ Yokmu Acaba

Tüm değerleri toplarsın sayısına bölersin.

=ALTTOPLAM(9;B4:B10)/ALTTOPLAM(3;B4:B10)

Not: Süzdüğünüz zaman süzülenlere göre çalışır.

Valla SÜper Oldu TeŞekkÜr Ederİm Çok SaĞolun

Merhaba arkadaşlar,

Aynı konunun içinde olduğunu düşündüğüm için yeniden bir başlık açmayı uygun görmedim.
2003 de hücre renklerine göre sıralama yada filtre yapabiliyor muyuz. Mesela yanlız font color u mavi olanları göster gibi

Selamlar,

Sn. haso_excel,

2003 versiyonda bahsettiğiniz özellik yoktur. Fakat bu işlemi yapabilmek için hazırlanmış bir eklenti dosyası daha önce forumda yayınlanmıştı. Aşağıdaki linki incelermisiniz.

Renkli Hücrelerin Filtrelenmesi "EasyFilter" ile ( Video )

Geri