• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Süz Ozeliğiyle Çalışmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tolgae
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 eng
Arkadaşlar Merhaba,

Aşağıdaki konularda yardımınıza ihtiyacım var:

* Yaklaşık 15000 satırdan oluşan veriyi süzdüğümde süz sekmesinde çıkan üstverileri oluşturan satırları ayrı bir tablo olarak alabilir miyim? Yani 15000 satır var ama bunun en solundaki sütundaki veriler şu 180 adet çeşittir demek istiyorum..
* 152.856.45 şeklindeki bir veriyi, aralarındaki noktaları silip nasıl "number" formatına getiririm?
* A çalışma sayfasında 15285645 şeklinde number yaptığım veriyi, B çalışma sayfasında bulup, B deki verinin sağındaki hücre veya hücreleri A daki verinin sağına getirmek istiyorum.

Biraz uzun oldu ama bilen için sanıyorum 5 dk da yanıtlanır, yardım lütfen!

Teşekkürler

Ömer Bey Merhaba,

Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Örnek dosyayı ekledim

Seri 1 deki verilerin en sol sütundakilerin arasındaki noktaları kaldırmak istiyorum. Seri 2 de süz sekmesine tıkladığımda açılan penceredeki süzülen hücreler listesini boş olan seri 3 sayfasına almak istiyorum.

Daha sonra seri 1 ve 3ü karşılaştırıp, seri 3 deki rakam seri 1 de varsa, seri 3'ün yanındaki boş h,crede yes yazsıni yoksa no yazsın.

Yardımınz için teşekür ederim.

Ekli dosyalar

İlk sorunuz için;

C sütununu seçin, ctrl h ( bul değiştir ) menüsünden aranan değer bölümüne . (nokta) koyarak tümünü değiştir ile işlemi bitirin.

Diğer sorularınızı anlayamadım. Büyük dosya eklemek yerine içinde 5-10 veri olan küçük bir dosya ekleyerek olmasını istediğiniz sayfayıda manuel hazırlayıp gerekli açıklamaları dosya içinde yaptıktan sonra yeniden ekleyiniz.

.

süzme işlemi

arkadaşım selamlar
dosyanızı inceledim fakat süz işlemi ile yapmak istediğinizde sanırım eksik bilgi veriyorsunuz çünkü süz dediğinizde birden çok veri içinde sizin istediğiniz verileri süzmesini istemeniz gerekir açılan pencereden o seçimi yapmalısınız yoksa hepsi geliyor siz hepsinin gelmesini istiyorsanız o zaman süz yaptırmanıza gerek yokki sayfayı alıp boş sayfaya kopyalarsınız
umarım yanlış anlamamışımdır istediğinizi
kolay gelsin

Ömer Bey Merhaba,

Benim ihtiyacım pivot table la verileri listelemekmiş, hallettim teşekkür ederim, başka bir soruda yardımınızı alırım.

Nanda1968, ilginize teşekkür ederim, gelecek sefere de yardımınızı beklerim.

Geri