• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütunları kontrol etme ?

Excel Vers. ve Dili
microsoft excellxp,2003,2007
a1,b1,c1 sütünlarını kontrol edecek sütünların değeri 10 dan yüksekse d1 sütünuna 1 yazacak değerimiz 9 ile 10 arasındayda 0,9 yazacak şekilde bir formül yazmam gerekiyor nasıl yapabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.

A1 sotunundaki değer 10!a eşit yada büyükse 1 ve 9 ile 9,99 arasındaysa 0,9 ve 8 ile 8,99 arasındaysa 0,8 yazacak değerrimiz 8 in altındaysa boş kalabilir.

Son düzenleme:
a1,b1,c1 sütünlarını kontrol edecek sütünların değeri 10 dan yüksekse d1 sütünuna 1 yazacak değerimiz 9 ile 10 arasındaysa 0,9 yazacak şekilde bir formül yazmam gerekiyor nasıl yapabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba
9 dan küçükse boşmu olacak?

a1,b1,c1 sütünlarını kontrol edecek sütünların değeri 10 dan yüksekse d1 sütünuna 1 yazacak değerimiz 9 ile 10 arasındayda 0,9 yazacak şekilde bir formül yazmam gerekiyor nasıl yapabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.

A1,B1,C1 hücrelerinin ortalamasımı 10 dan yüksekse 1 yazıca yoksa içlerinden herhangi biri 10 dan yükseksemi 1 yazılaca..

Eğer ortalama 10 dan yüksek veya ortalama 9 ile 10 arasında ise için ekteki formulu deneyebilirsiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA(A1:C1)/3>10;1;EĞER(VE((TOPLA(A1:C1)/3)<10;(TOPLA(A1:C1)/3)>8,99);0,9;"Kriter Belirtilmedi"))

Merhaba
Sizden cevap gelmedi sayın hüseyinkis yazmış bende farklı bir şekilde yazayım altarnatif olsun
Kod:
=EĞER(TOPLA(A1:C1)>10;1;EĞER(VE(TOPLA(A1:C1)<=10;(TOPLA(A1:C1)>=9));0,9;""))

Merhaba,

Bir alternatif de benden olsun.

Kod:
=1-(TOPLA(A1:C1)<[COLOR=red]=[/COLOR]10)*0,1
Eşitlik durumunda 1 olacaksa kırmızı bölümü silersiniz.
.

Pardon

arkadaşlar teşekkür ederim . resmi kurumda .çalıştığım için hemen kontrol edemedim:(

şimdi bir sorum daha olacak

A1 sütünundaki sayı 10'dan büyükse 1 , 10 ile 9 arasında ise 0,9 9 ile 8 arasındaysa 08 yazmasını istiyorum.

10dan büyükse 1 yazdırıyorum fakat diğer değerlerde yanlış yazıyor.

arkadaşlar teşekkür ederim . resmi kurumda .çalıştığım için hemen kontrol edemedim:(

şimdi bir sorum daha olacak

A1 sütünundaki sayı 10'dan büyükse 1 , 10 ile 9 arasında ise 0,9 9 ile 8 arasındaysa 08 yazmasını istiyorum.

10dan büyükse 1 yazdırıyorum fakat diğer değerlerde yanlış yazıyor.
8 den küçükse ne olacak onuda belirtinin. boşmu olacak?

Bu şekilde kullanabilirsiniz..

Kod:
=EĞER(TOPLA(A1:C1)>10;1;NSAT(TOPLA(A1:C1))/10)
.

evet boş kalabilir. soruyu yanlış yazmışım 10'a eşit yada büyükse 1 yazmalı.

Merhaba
Soru tam net değil ama ilk soruda A1:c1 dediniz sonra A1 dediniz karıştı biraz

şunu deneyin sadece a1 için geçerli eişitlik hallerini tan yazmamışsınız
Kod:
=EĞER(A1>=10;1;EĞER(VE(A1<9;A1>=8);0,8;EĞER(VE(A1<10;A1>=9);
0,9;"")))

Black Lord kardeş çok teşekkür ederim . istediğim tamda buydu ....
kusura bakmayın daha doğrusu amirimin tam dediği buymuş :))

Black Lord kardeş çok teşekkür ederim . istediğim tamda buydu ....
kusura bakmayın daha doğrusu amirimin tam dediği buymuş :))
Merhaba
İşinize yaramasına sevindim ama ben olsam Ömer beyin formülü değerlendirirdim.
İyi çalışmalar.

Geri