• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütunlardaki 1/0 dizinlerinin kaç defa tekrarlandığı

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Sütunlardaki 1/0 dizinlerninin her birinin kaç defa tekrarlandığını sayı olarak gösterecek bir formüle ihtiyacım var.
İlgileneceklere şimdiden teşekkürler.
örnek ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eklediğiniz dosyadaki sonuçlara nasıl ulaşıyorsunuz?

sorunuza cevap

sonuçlar benim olmasını istediklerim, ayrıca satırdaki atanmış sayıların 1 ve 0 olması gerekmiyor, önemli olan her satırdaki dizinin (örnek 1,0,1,1 sıralı sayının ve diğer satırlardakiler sıralı sayıların) diğer satırlarda kaç defa tekrarlandığını bulmak. Anlaşılması kolay olsun diye 1 ve 0 seçtim, 0 dahil herhangi bir sayı olabilir.

Merhaba.

Aşağıdaki formüllerden herhangi birini kullanabilirsiniz.
İkinci formül dizi formülüdür.
.
Kod:
[B]Seçenek 1:[/B]
=TOPLA.ÇARPIM(($B$3:$B$10=B3)*($C$3:$C$10=C3)*($D$3:$D$10=D3)*($E$3:$E$10=E3))

[B]Seçenek 2:[/B]
[COLOR="Red"]=TOPLA(EĞER($B$3:$B$10=B3;EĞER($C$3:$C$10=C3;EĞER($D$3:$D$10=D3;EĞER($E$3:$E$10=E3;1)))))[/COLOR]
[COLOR="Blue"]Formül hücreye [COLOR="Red"][B]CTRL+SHIFT+ENTER[/B][/COLOR] ile girilmelidir.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{....}[/COLOR][/B] şeklinde köşeli parantez arasına alınır.[/COLOR]

Ben verdiğiniz sonuçlara nasıl ulaştığınızı sormuştum. Neyse Ömer beyin cevabından sonra olayı anladım.

Alternatif olarak deneyebilirsiniz.

1. Alternatif;
Kod:
=ÇOKEĞERSAY($B$3:$B$10;B3;$C$3:$C$10;C3;$D$3:$D$10;D3;$E$3:$E$10;E3)

2. Alternatif;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--($B$3:$B$10&$C$3:$C$10&$D$3:$D$10&$E$3:$E$10=B3&C3&D3&E3))

cevap

İlginize çok teşekkür ediyorum.
Ömer beyin 2. seçeneği sonucu hep 1 veriyor.
Korhan Beyin 2 seçeneğide çalışıyor.

Ancak tablo büyüyünce ( satırdaki atanan sayı örneğin 10 olursa)
örneğin 1,1,1,1,1,1,1,1,1,0 dizininden 9 tekrar, 0,1,1,1,1,1,1,1,1,1 dizininin de 9 tekrar olursa vb. formül sonuçlarından değerlendirme yapmak güç oluyor.
daha düşük sayılı tekrarda, örneğin 4 tekrarı olan birçok dizini sonucu gibi.

yarın tekrar inceleyeceğim. İyi çalışmalar.

Bu değerler neyi ifade ediyor? Neyi değerlendiriyorsunuz?

cevap

Tabloyu formül sonuçlarına göre satır sayısını artırdım.
Örnek sonuçlara göre
1100 dizini (kırmızı işaretli) 2 tekrar,
1110 dizini (yeşil işaretli) 2 tekrar
0111 dizini (mavi işaretli) 2 tekrar

sonuç olarak 2 tekrarlı birbirinden farklı 3 dizin var. Dizine göre tekrarları dagörmek istemiştim.
bunları birbirinden farkını görmek için sanırım formül sütunu yanına yeni bir formül oluşturmak gerekiyor.
ayrıca satır sayısı artırınca formülü yenilemek gerekiyor.
Önerilerinizi bekliyorum. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dizi'lere id numarası verip ayrım yapabilirsiniz. Bu şekilde aynı diziler aynı Id numarasını alacaktır.

Sayım için alternatif:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(DÇARP((B$3:E$100=B3:E3)+0;{1\1\1\1})=4))

Id numarası vermek için:

Kod:
=KAÇINCI(4;DÇARP(--(B$3:E$100=B3:E3);{1\1\1\1});0)

Eğer aynı hücrede hem sayım sonuçlarını, hem Id numaralarını görmek isterseniz:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(DÇARP((B$3:E$100=B3:E3)+0;{1\1\1\1})=4))&"---"&KAÇINCI(4
 ;DÇARP(--(B$3:E$100=B3:E3);{1\1\1\1});0)&" .Id"

Not: Sütun sayısının sabit olduğunu düşündüğüm için, 4 ve {1\1\1\1} dizisini kullandım, değişken olacaksa bu bölümleri dinamik yapmak gerekir. Uzamaması için bu şekilde bıraktım.

.

cevap 2

sütun sayısı 6
satır sayısı 100, hücrelik tabloda önceki formüllerle deneme yaptım.

ömer beyin verdiği 1 seçenekte sonuçlar
örnek 211110 dizilimi ile 011112 dizilimini ayıramıyor ikisinin toplamı kadar tekrar veriyor örnek ilk dizin 8, ikincisi 8, toplamı kadar 16 tekrar gösteriyor.
2. seçenek sonucu hepsi 0 veriyor.
sonra verilen 2 formülde sonuçların hepsi 0 veriyor.

medaratörün son verdiği formülleri uygulayıp sonucu paylaşacağım.

İlginize Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Merhaba.

Soruların gerçek belgeyle aynı yapıda ve gerçeğe uygun veriler içeren örnek belgeyle sorulmamasını anlayamıyorum doğrusu.

Daha evvel belirttiğiniz, verdiğim ikinci formülü dizi formülü olarak uygulamadığınız için sonuç hep 1 veriyor.
Dizi formülünün uygulanma şekline ilişkin açıklamayı önceki cevabımda formülün hemen altında yazmıştım.

Son örnek belgenizde verdiğim her iki formülün de doğru sonucu üretmesi gerekir.

Bence hatalı sonuç verdiğini belirttiğiniz belgenizi (hatayı vurgulayarak) farklı kaydedip foruma ekleyin ki; hata nerede imiş görülebilsin.

NOT: Örnek belgede olması gereken sonuçları gösteren sütundaki sayıları bir kez daha kontrol etmeniz gerekiyor sanırım.
.

cevap

Ömer Bey
Çok teşekkür ederim ilginize, formül çalıştı, id eklemek gerçekten yardımcı oldu,
yalnız her satır eklemede formülü güncellemek gerekiyor. yani satır sayısı örnek 100+1 olunca formülleri satırı 101 satır olarak değiştirmek gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Hem burdaki örnekteki gibi satırda hem sütun da aynı işlemi formülle yapabilirmiyiz. İyi çalışmalar.

Tekrar merhaba.

A sütnunda sıra numarası olmayabileceğini varsayarak DİNAMİK AD TANIMLAMASI kullanıldı.
Ekli belgede açıklama da yazdım. Belgeyi kontrol edip deneyiniz.
.

Ekli dosyalar

Geri