• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sutunlara yerlestirme

Merhaba. Bonjour. Bonjur.
Günaydın. Bonjour. Bonjur.
Tünaydın. Bonjour. Bonjur.
İyi günler. Bonjour. Bonjur.
İyi akşamlar. Bonsoir. Bonsuar.
İyi geceler. Bonne nuit. Bonnüi.

boyle bir yaziyi 3 sutuna ayri ayri nasil yerlestirebilirm? 5 sayfa falan var tek tek yazamam. excel ile otomatik nasil yapilir?

Bu işlemi excelin dış veri al özelliği ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Aşağıdaki işlem sırasını uygulayın. (2003 ve daha aşağı versiyonlar için geçerlidir.)

1- veri-dış veri al-veri al seçeneğini tıklayın.
2- açılan pencerede veri alacağınız text dosyasını bulun ve aç butonuna tıklayın.
3- ileri butonuna tıklayın. Bir sonraki pencerede diğer seçeneğini işaretleyip yanındaki kutuya "." nokta işaretini koyun.
4- ileri sonrasındada son butonunu tıklayın ve başlangıç hücresi olarak A1 hücresini seçerek tamam butonuna tıklayın.

Böylece veriler sütunlara dağıtılmış olarak excele alınacaktır.

Bu işlemi excelin dış veri al özelliği ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Aşağıdaki işlem sırasını uygulayın. (2003 ve daha aşağı versiyonlar için geçerlidir.)

1- veri-dış veri al-veri al seçeneğini tıklayın.
2- açılan pencerede veri alacağınız text dosyasını bulun ve aç butonuna tıklayın.
3- ileri butonuna tıklayın. Bir sonraki pencerede diğer seçeneğini işaretleyip yanındaki kutuya "." nokta işaretini koyun.
4- ileri sonrasındada son butonunu tıklayın ve başlangıç hücresi olarak A1 hücresini seçerek tamam butonuna tıklayın.

Böylece veriler sütunlara dağıtılmış olarak excele alınacaktır.

excel 2007 var malesef bende onda olmuyo mu ? yada 2007 de nasil oluyor ? cevabiniz için çok tesekkur ederim

Ekle bir örnek yolluyorum. İstediğiniz böyle bir şey mi?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Açıklama yapmamışım, konuyu incelerken farkettim. Text dosyasını word olarak açtım. ctrl-a ile tüm metni seçtim. Tablo>Dönüştür>Metni Tabloya buradan sütun sayısını 3 olarak ayarladım. Altta diğer kutucuğuna (.)nokta koydum. Tamama tıkladım. Burada metni tabloya çavirmiş olduk. Tabloyu tamamen kopyalayıp excele yapıştırdım.
NOT: Soru işareti olan kısımları ayrıca seçmeli, aynı işlemi yaparken, nokta yerine (?) koymalısınız.

Geri