• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütunlara ölçüte göre sayı dağıt

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
a ve d sütunlarında sayıların kaç kez dağıtalacağı f ve ı sütunlarında dağıtalacak sayılar var.k sütunundan başlayarak bu sayıları dağıtmak istiyorum.örneğin a-d sütunları sırasıyla 4-1-3-7 sayılarını f-ı sütunları 3-2-8-4 sayılarını içeriyor. k2 sütunundan başlayarak sayılar l2,m2,n2 ... bu şekilde yaymak istiyorum.a sütunu f sütununa b sütunu g sütununa dek gelecek şekilde dağılacak.örnek olarak a sütununda 4 var.f sütununda 3, burdan şu anlam çıkıyor. f sütunuda bulunan 3 rakamını a sütununda bulunan 4 sayısı kadar sütunlara dağıt.dosyada renklerle ifade etmeye çalıştım.ama dosyayı ekleyemiyorum.
4137-3284- 333328884444444 sıralama bu şekilde olacak
a-d f-ı

sn kulomer teşekkür ederim.ama tam istediğim gibi olmamış.ben her sütuna 1 sayı gelecek şekilde dağıtılmasını istiyorum.k,l,m,n sütunlarına 3, o sütunana 2 .... bu şekilde.hücrede tek sayı olacak

Sn kulomer46 çok teşekkür ederim.İstediğim buydu.

Değerli Arkadaşım.
Excelde excelin yerleşik fonksiyonları ile yaptığınız her çözümün makro karşılığı vardır. Ayrıca Makrolarla excelin yerleşik fonksiyonları ile yapamayacağınız bir çok şeyi makrolarla kodunu yazdıktan sonra çok kısa sürede halledebilirsiniz.
İyi çalışmalar..

Aslında yapcağım işem 1 satır 4 sütundan ibaret değil.Sınırı belli olmadığı için formuller arttıkça dosyayı kasacak boyuta ulaşacak bu yüzden makro çözüm daha iyi sonuç verecektir

Arkadaşlar istediğim kadar sayıyı sütunlara dağıtan makro var mı?

Merhaba,
Kod:
Sub Dene()
Sut = 11
Range("K2:IV2").ClearContents
For x = 6 To 9
    For y = 1 To Cells(1, x - 5)
    Cells(2, Sut) = Cells(1, x)
    Sut = Sut + 1
    Next
Next
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır.", vbInformation, "leumruk"
End Sub

Ekli dosyalar

Sn leumruk çok teşekkür ederim.Aradığım çözüm buydu.Size sorum olacak makroyu nasıl öğrendiniz?

Sn leumruk çok teşekkür ederim.Aradığım çözüm buydu.Size sorum olacak makroyu nasıl öğrendiniz?
Excel.web.tr'nin payı büyük. Makronun temellerini buradan öğrendim. Sonrasında deneme yanılma, sorulan sorulara çözüm arama, çözümleri inceleme, kendi projelerim üzerinde çalışma vs...

Ben de bu site sayesinde fonksiyonları öğrendim.Makro ise çok çok az.Sizin baya yol aldığınız görünüyor.Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Geri