• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunlar halindeki sayıları satır olarak kopyalama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan agunay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba;
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sorum şu 24 saat boyunca ( yani 24 sütunda) yazılı sayılar mevcut ve bunlar sütunlar halinde.
Ayrıca aşağı doğru da satırlar halinde gün olarak yazılıyor .Yani 1 ay boyunca yazılı saatlik verilerim var. Bu durumca 24 sütun ve 30 güne tekabül eden 30 satırım var benim istediğim. tüm verilerin 1 sütunda aşağı doğru satırlar halinde yazılması.

Bunun tam tersi olan yani günlerin sütunda olduğu saatlerin ise satırda olduğu başka bir dosyam içinde yardımcı olabilirmisiniz. İkisini alıp işlem yapacağım. Bu konuda bilgisizim. Ayrıca makro tavsiye ederseniz, excelde nereye ekleyeceğimi de tarif edebilir misiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Dosya olmadan cevap zor olur. Bir siteye yükleyin.

Formülü yazdım. aşağı doğru çektim.Ancak olmadı sanırım bir şey atlıyorum. 24. sütun bittiğinde alt satıra inip baştan başlaması lazım ancak sağa doğru 25,26..... şeklinde devam ediyor. Nerede hata yaptım acaba. sütunu 24 de kesip aşağı nasıl kaydırırım. bir yerlere 24 yazmam gerekirmi?

Maalesef bu işimi görmüyor. 24. sütundan sonra, 1 alt satıra inerek yine 24 sütun devam eden ve yine 24. sütuna geldikten sonra sonra, tekrar 1 alt satıra inerek 30 gün yani 30 satır boyunca bunu yapacak ve hepsini alt alta satıra yazacak formül yazılabilir mi acaba

24. Sutundan sonraki verileri nerden alacak? Dosyada sadece bir alanda veriler var.

ilginize teşekkür ederim. 24. sütundan sonra yine başa dönecek. birsonraki günün ilk saatini alacak ve satıra yazacak. sonra 2. sütundaki veriyi yani 2. saati alacak.Satırlara alt alta gelecek şekilde yazacak. En sonunda tüm gün ve saatlerini tek bir sütunda ( B sütunu) alt alta satırda yazmış olacak.

Soruyu anladım. Ama sorunu çözemedim. Tarihi buluyorum ama saatte sorun çıkıyor. 0-3-6-9 şeklindeki saatlerde sorun yok. Ama diğer saatlerde hata veriyor.

Tarih önemli değil. Onu ayrıcada yapabilirim. Sadece verilerin sırasına uygun olarak alt alta satırlara yazılması önemli. Yıllık hesabı çevirdiğimde çok zaman alıyor.

Zaman uygulamalarına çok hakim değilim ama formül çözüme ulaştırıyor. Daha basit çözümü mutlaka vardır.
=KAYDIR(D$1;KAÇINCI(METNEÇEVİR(A2+0;"gg.aa.yyyy")+0;D$2:D$1000;0);KAÇINCI(METNEÇEVİR(A2;"ss:dd");METNEÇEVİR(E$1:AB$1;"ss:dd");0))

Dizi formülüdür. Formülü kopyalayın Ctrl + Shift +Enter tuşlarına birlikte basınız.

Son düzenleme:
Maalesef olmadı. Yanlışmı yapıyorum bilmiyorum ama, yukarıdaki formülü kopyaladım. CTRL+V ile a2 hücresine yapıştırdım. Ctrl + Shift +Enter tuşlarına birlikte bastım olmadı. Bir şeyimi atlıyorum acaba. Ayrıca dediğim gibi tarih ve saatler önemli değil. Sadece verileri alt alta sıralayabilsem benim için yeterli. Teşekkür ederim.

Evet istediğim oldu . 2 günlük işimi hafiflettiniz teşekkürler.

Ayrıca ilgi ve alakanıza da teşekkür ediyorum.

Rica ederim. Dosyadaki veriler fazla ise makro çözüm daha pratik olur. Veriler az ise formül işinizi görür.

Merhaba yardımlarınız sayesinde aylarca kullandığım format değişti. Konuyı ben açmıştım tekrar teşekkür ederim. Bu kezde format tam tersi olsu. yapmaya çalıştım ama beceremedim sorum şu:

Yine tarihten bağımsız tek bir sütunda ( örneğin D1 sütunundan itibaren) aşağı doğru sayılarım var D1 ile D1500 arası diyelim. Bu sayıları E1 den itibaran 24 lü sutunlar halinde sıralayacak ve 24. sütundan itibaren yine başa dönecek ve E2 den devam ederek yine 24 sütuna kopyalayacak, bu şekilde aşağı doğru 24' lü sütunlar halinde sıralayacak bir formül yapabilir misiniz.

Aşağıdaki gibi deneyiniz:

Kod:
Sub dağıt()
son = Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row
e = 1
For i = 1 To son Step 24
    Range("D" & i & ":D" & i + 23).Copy: Cells(e, "E").PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
        False, Transpose:=True
    e = e + 1
Next
End Sub

Gayet güzel çalışıyor. Teşekkür ederim.

Geri