• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütunlar arası karşılaştırma yaparak farklı olanı almak

Excel Vers. ve Dili
Ev ve İş Office 2007 Türkçe
merhaba,
"ı" sütununda olan verileri (aynı üründen fazla sayıda olabiliyor), "b" sütünuyla karşılaştırıp, "b" sütunuyla eşleşmeyenleri farklı bir sütuna yazdırmak istiyorum. eğersay formülüyle karşılaştırıp, "b" sütununda olup - olmadığını buldurabiliyorum. ama farklı olanı nasıl yazdıracağımı çözemedim. sn yurttaşın yayınlamış olduğu mükerrer kayıt örneklerini inceledim. mükerrer 6 daki uygulama sanırıım işime yarayacak ama onda da kod yazılmış :(
yardımcı olmanız mümkün olabilir mi?

Konuyla ilgili örnek dosya ektedir. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
merhaba,
"ı" sütununda olan verileri (aynı üründen fazla sayıda olabiliyor), "b" sütünuyla karşılaştırıp, "b" sütunuyla eşleşmeyenleri farklı bir sütuna yazdırmak istiyorum. eğersay formülüyle karşılaştırıp, "b" sütununda olup - olmadığını buldurabiliyorum. ama farklı olanı nasıl yazdıracağımı çözemedim. sn yurttaşın yayınlamış olduğu mükerrer kayıt örneklerini inceledim. mükerrer 6 daki uygulama sanırıım işime yarayacak ama onda da kod yazılmış :(
yardımcı olmanız mümkün olabilir mi?

Konuyla ilgili örnek dosya ektedir. Şimdiden teşekkür ederim.

merhaba
eki inceler misiniz
not : mavi boyalı yerdeki formülü silmeyiniz
sarı boyalı landaki formüller dizi formülüdür ( hücreye girildikten sonra ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır )

Ekli dosyalar

sn. ihsan tank

yardımınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. inanılmaz işimi kolaylaştırdı. tekrar tekrar teşekkür ederim. excelde çok çalışmam lazım çook :)

sn. ihsan tank

yardımınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. inanılmaz işimi kolaylaştırdı. tekrar tekrar teşekkür ederim. excelde çok çalışmam lazım çook :)

rica ederim
kolay gelsin :mutlu:

Geri