• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sütundan istenmeyen yazıları silmek

Excel Vers. ve Dili
2007
Sevgili Arkadaşlar,
Size göndereceğim örnek tablodaki sorunum sütünlarda istemediğim bazı yazıların silinmesi. Bu yaklaşık 5000 Mp 3 ten oluşuyor.A Sütününda yalnız eserlerin isimleri olmalı buradaki kayıtlardan
Eser adı (KALACAK) ;
& ; ( ) ve sonundaki .mp3;.wav; .MP3; .WMA; . wma (SİLİNECEK)
B Sütununda ise
& işaretinin solunda kalanlar silinecek
& işaretinin sağındaki Okuyan kişilerin İsimleri Kalacak
ve yine bu sütündaki .mp3;.wav; .MP3; .WMA; . wma SİLİNECEK
ve İsimlerin bazılarıda olan ( ) işaretleri silinecek.
C Sütünu ise Mp 3 ler için olduğu gibi kalacak.(Bunun başka bir şekilde olacağını bilmediğimden).
SÜTUN A A benim gözüm nuru cilveli yârim
SÜTÜN B Koro
SÜTÜN C A benim gözüm nuru cilveli yârim & Koro.MP3

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim.Modülü yazsanız da ben de dosyama kopyalasam mümkün mü! Teşekkür ederim

Size gönderdiğim tabloda sorunum hallolmuş.Ben bunu nasıl yapacağım! Sizin yolladığınız excel dosyasından makroyu alıp kendi dosyama kaydediyorum sorun çözülmüyor.Lütfen kısaca nasıl yapacağımı anlatır mısınız!

Syn. sihirbazım;
Hangi çözüm sizin için yeterli belirtmemişsiniz ama 3 nolu mesaj eki sorununuzu çözdüyse;
Sayfa1 sayfasında D : Q aralığındaki gri hücrelerdeki formülleri asıl dosyanıza taşımanız gerekir.
Makro ise ;
sayfa1 sayfasında isteğe göre düzenlenmiş P ve Q sütunlarının özel yapıştır>değerler şeklinde ,
Sayfa1 sayfasında C sütununun kopyala - yapıştır şeklinde Sayfa2'ye atması için excelin otomatik makrosu ile oluşturulmuş ve bir butona atanmış şeklidir.
ALT+F11 tuşlarına basarsanız modül1 in içinde makro kodlarına ulaşırsınız.
Not: mevcut bilgisayarımda vba kodlarına ulaşamıyorum (zaten tabloyuda işyerimde yaptım)
İyi çalışmalar.

Geri